BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τους κόμπακτ Torion 535 και 639 βάζει στην γκάμα των φορτωτών της η Claas

Τα μίνι μοντέλα ακολουθούν τα χνάρια των μεγάλων Torion και εξοπλίζονται με τετρακύλινδρους κινητήρες Yanmar 3,3 λίτρων των 63 και 68 ίππων.

Torion_535

Βασίλης Σοφός

4
0

Τα μικρά μοντέλα της Σειράς Torion πρόκειται να λανσάρει η Claas στην αγορά των κόμπακτ φορτωτών για χρήση στο αγρόκτημα ή στη φάρμα. Αμφότερα τα μοντέλα θα κινούνται από τετρακύλινδρο κινητήρα Yanmar των 3,3 λίτρων και θα αποδίδουν 63 (535) και 68 ίππους (639). Οι κινητήρες είναι Stage 3b χωρίς την ανάγκη του πρόσθετου υγρού καυσίμου AdBlue.   Τα κόμπακτ Torion διαθέτουν υδροστατική μετάδοση με εύρος δύο ταχυτήτων, από 0-6 χιλιόμετρα και από 0 έως 20 χιλιόμετρα, επιλογή που εκτελείαι από έναν διακόπτη. Με τα ελαστικά που φορούν από το εργοστάσιο τα Torion πετυχαίνουν κύκλο στροφής 2,5 μέτρων.

Το μοντέλο 535, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έχει φορτίο ανατροπής 3.450 κιλά ενώ το μοντέλο 639 μπορεί να διαχειριστεί 3.850 κιλά. Όπως και τα μεγαλύτερα Torion, ο βραχίονας των κόμπακτ Torion 535 και 639 διαθέτει μηχανισμό σύνδεσης σχήματος Ζ που προσφέρει στα μηχανήματα παράλληλη ανύψωση του εκάστοτε εξαρτήματος με υψηλή δύναμη αποκοπής, λέει ο κατασκευαστής ο οποίος εξετάζει επίσης τη διάθεση στην αγορά μιας έκδοσης με τηλεσκοπικό βραχίονα.  

Το υδραυλικό σύστημα έχει ικανότητα ροής 70 λίτρων/λεπτό στο μοντέλο 535 ενώ στο 639 αυτή φθάνει τα 77 λίτρα/λεπτό. Και τα δύο μοντέλα όμως λειτουργούν με πίεση στα 230 bar. Για παροχή επιπλέον ορατότητας στον χειριστή η Claas σχεδίασε δύο στρογγυλεμένα πίσω παράθυρα για τα μικρά της μοντέλα, έδωσε τη δυνατότηα ρύθμισης της κολόνας του τιμονιού και τακτοποίησε, με γνώμονα την άνεση, πολλά από τα πλήκρα μέσα στην καμπίνα, δίνοντάς τους και χρωματική κωδικοποίηση.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία