BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ανανέωση για τις σπαρτικές μηχανές Pronto DC της Horsch

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει τα νέα μαχαίρια TurboDisc 3, το παραλληλόγραμμο μαχαίρι PowerDisc και το σύστημα RowControl.

1910-horsch-pronto_turbodisc_3

Βασίλης Σοφός

153
0

Στην ακρίβεια και την σταθερότητα εστίασε η Horsch αναπτύσσοντας τα νέα μαχαίρια διπλού δίσκου TurboDisc 3 για τις σπαρτικές μηχανές Pronto DC. Όπως λέει μαλιστα, το TurboDisc 3 βασίζεται στα αποδεδειγμένα καλά χαρακτηριστικά των μαχαιριών της προηγούμενης γενιάς, αφού και τα τελευταία TurboDisc πετυχαίνουν πολύ καλή τοποθέτηση των σπόρων, όμως τώρα με μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Η κατασκευάστρια αναφέρει πως η υψηλή απόδοση του νέου μαχαιριού αποδίδεται και στο αόρατο σχεδόν εξάρτημα της ξύστρας, το οποίο βελτιώθηκε ώστε να εξασφαλίζει μεγαλύτερη αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες. Ακόμη, το νέο παραλληλόγραμο μαχαίρι PowerDisc εξελίχθηκε έτσι ώστε να βοηθάει στην καλή σπορά, ακόμη και όταν η σποροκλίνη είναι αρκετά τραχιά. Το μαχαίρι διπλών δίσκων είναι εφοδιασμένο με μεγάλα δακτυλίδια σχεδιασμένα για να μένουν σταθερά και ανθεκτικά.

Οι σπαρτικές Pronto DC είναι όμως εφοδιασμένες τώρα και με το σύστημα RowControl για τον έλεγχο των σειρών σποράς. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, με το RowControl να ρυθμίζει τις γραμμές σποράς, οι επικαλύψεις στο πεδίο αποτελούν παρελθόν, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση σπόρων και λιπάσματος. Λόγω της εξελιγμένης διαχείρισης του σπόρου και του αέρα, το σύστημα RowControl, λέει η Horsch, μπορεί να απομονώσει συγκεκριμένες σειρές χωρίς να επηρεαστεί η υπόλοιπη διανομή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το το σύστημα αποδεικνύεται αρκετά αποτελεσματικό κατά το συνδυασμό μεμονωμένων σειρών σε μικρές ομάδες.

Το σύστημα διαχείρισης I-Manager της Horsch εισάγει τώρα ένα νέο λειτουργικό για το ISObus. Στόχος η δημιουργία μιας πλατφόρμας που να μπορεί να διαχειριστεί τη μέτρηση απεριόριστου αριθμού τμημάτων και τη διαχείριση πολλών εξαρτημάτων. Η νέα πλατφόρμα έκανε την παρθενική της εφαρμογή στα ψεκαστικά Leeb της Horsch, όμως τώρα ήρθε ακόμη πιο εξελιγμένη με σκοπό να προσφέρει τα οφέλη της και στις σπαρτικές. Το σύστημα διαθέτει πολλές νέες λειτουργίες που διευκολύνουν την προσαρμογή, τον χειρισμό και την παρακολούθηση. Έτσι ο αγρότης μπορεί να διαμορφώσει την οθόνη ανάλογα με τις απαιτήσεις του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία