BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σύστημα αυτόματης προσαρμογής των μονάδων σποράς από την Väderstad

Οι αγρότες που θέλουν να διανέμουν λίπασμα σε μόνιμες καλλιέργειες αραβοσίτου και ζαχαρότευτλων έχουν τώρα τη δυνατότητα να κάνουν τοποθέτηση σε γραμμές για να μειώσουν τις ζημιές στις καλλιέργειες με τη λειτουργία Tempo Wide Lining.

49f9c55bf81ff8834d5f45ea7e5ef0ec__1_

Βασίλης Σοφός

56
0

Το πρώτο καινοτόμο σύστημα πλήρους φύτευσης σπόρων λανσάρει στις σπαρτικές της η Väderstad. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Tempo Widelining, επιτρέπει στους αγρότες να διανέμουν υγρή κοπριά σε καλλιέργεια αραβόσιτου χωρίς να διακυβεύεται το δυναμικό που έχει η ίδια η καλλιέργεια για την πιθανή σοδειά της. Πιο συγκεκριμένα, οι σπαρτικές Tempo V 6-12, οι οποίες θα ενσωματώσουν πρώτες το νέο σύστημα, αντί να δημιουργούν γραμμές τροχιάς μέσω της δημιουργίας αυλακώσεων, θα αλλάζουν αυτόματα και υδραυλικά την απόσταση μεταξύ των σειρών στη μονάδα φύτευσης για να δημιουργήσουν δύο «πατήματα» για τα ελαστικά πλάτος 1050 χιλιοστών, διασφαλίζοντας έτσι ότι όλες οι σειρές των αυλακώσεων θα φυτευτούν πλήρως.

Η απόσταση μεταξύ των σειρών ανάμεσα στα ελαστικά του μηχανήματος θα κυμαίνεται από 750 έως 600 χιλιοστά. Το σύστημα WideLining είναι πλήρως αυτόματο και ενσωματωμένο στο σύστημα ελέγχου Väderstad E-Control που συνεργάζεται με τις ηλεκτρονικές φορητές συσκευές (τάμπλετ, έξυπνα κινητά τηλέφωνα). Όταν ενεργοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία, το μηχάνημα υπολογίζει το πεδίο και ρυθμίζει αυτόματα τις μονάδες σειράς για τη δημιουργία γραμμών με βάση το πλάτος εργασίας του διανομέα.

Η Väderstad ισχυρίζεται πως όταν εφαρμόζεται ενσίρωμα αραβόσιτου με ένα φυτευτικό μηχάνημα των 8 σειρών και έναν κοπροδιανομέα με πλάτος εργασίας 18 μέτρων, η σπαρτική θα φυτέψει 8,3% περισσότερους σπόρους στο πεδίο, συγκριτικά με τις σπαρτικές που δε διαθέτουν αυτή τη τεχνολογία Το σύστημα Tempo WideLining που αποκάλυψε στην Agritechnica η εταιρεία, θα εφαρμοστεί αρχικά στις σπαρτικές Tempo V 6-12 στα μέσα του 2020.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία