BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έτοιμο για δοκιμές στο πεδίο το ηλεκτρικό τρακτέρ της AVL

Οι επισκέπτες της Agritechnica 2019 είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σασί των ηλεκτρικών οχημάτων που αναπτύσσει η γερμανική AVL, μεταξύ των οποίων και το E-tractor.

maxresdefault__28_

Βασίλης Σοφός

16
0

Μια σειρά από ηλεκτρικά οχήματα αγροτικού χαρακτήρα ετοιμάζει να λανσάρει στην αγορά η εταιρεία AVL, η οποία παρουσίασε στην έκθεση Agritechnica ό,τι εξελίσσει εδώ και 2 χρόνια. Εφοδιασμένα με μπαταρίες των 75kW στο πάτωμά τους τα αρθρωτά σασί της AVL «φορτίζονται» μέσα σε δύο ώρες και έτσι τροφοδοτούνται με τα 50Kw οι άξονες ενώ η υπολοιπη ενέργεια (τα υπόλοιπα 25KW) χρησιμοποιούνται για το σύστημα διεύθυνσης και το ηλεκτρουδραυλικό σύστημα που διαχειρίζεται τα παρελκόμενα. Σύμφωνα με τη εταιρεία, η αυτονομία του οχήματος είναι περίπου 4 με 6 ώρες για ελαφριές εργασίες όπως είναι ο ψεκασμός, η κοπή του χορταριού και η διανομή λιπάσματος.

Η ευελιξία είναι το βασικό χαρακτηριστικό που θα κάνει αυτά τα οχήματα να ξεχωρίζουν καθώς το σύστημα διεύθυνσης είναι απόλυτα προσαρμόσιμο και συνδυάζεται με την ευέλικτη θέση της καμπίνας. Με άλλα λόγια είναι δυνατή η εναλλαγή της θέσης της καμπίνας αλλά και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα διεύθυνσης.

Το «μισό» E-tractor είναι ολοκληρωμένο, με την εταιρεία να τονίζει πως με το καπό και τα ηλεκτρικά συστήματα εμπρός και πίσω (pto/σύνδεσμοι) το βάρος του θα είναι περίπου 2 τόνους (ωφέλιμο φορτίο 3 τόνοι). Στα άμεσα σχέδια τώρα είναι οι δοκιμές στο πεδίο τις οποίες θα ακολουθήσουν οι συνεργασίες της εταιρείας με άλλους ΟΕΜ συνεργάτες για την ενδεχόμενη εμπορική διάθεση του οχήματος.

Οι χρήσεις για τις οποίες προορίζεται το ηλεκτρικό τρακτέρ και αυτές για τις οποίες αναπτύσσει η ίδια η εταιρεία το συγκεκριμένο όχημα περιλαμβάνουν εργασίες αμπελουργικές και οπωροκηπευτικές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία