BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Προ των πυλών η συρόμενη ενσιρωτική της Elho (video)

Τον περασμένο μήνα η φινλανδική «οικογενειακή» επιχείρηση Oy Elho Ab παρουσίασε την ενσιρωτική Cobra 7710T που τροφοδοτείται -και έλκεται από το τρακτέρ με ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ότι οι κύλινδροι τροφοδοσίας και το τύμπανο κοπής είναι τοποθετημένα κάθετα στη μονάδα συλλογής.

DSC014451-750x450

Βασίλης Σοφός

44
0

Σημαντική ήταν η παρουσία της φινλανδικής Elho στην έκθεση Agritechnica. Εκεί η ιδρυθείσα το 1968 φινλανδική επιχείρηση παρουσίασε το πρωτότυπο Cobra 7710T, ένα ενσιρωτικό συρόμενο μηχάνημα που έλκεται από τρακτέρ των 250-400 ίππων και χρειάζεται υδραυλική ισχύ 160 λίτρα/λεπτό για να λειτουργήσει. Το υλικό ανυψώνεται με μια σειρά από δόντια συλλογής (τοποθετημένα σε ρότορα χωρίς ζώνες) και στη συνέχεια αρχίζει τη δουλειά του ένα τύμπανο διαμέτρου 770 χιλιοστών.

Για τη μεταφορά ολόκληρο το πικ απ των 3 μέτρων περιστρέφεται κάθετα. Αυτό που ίσως είναι πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός οι κύλινδροι τροφοδοσίας και το τύμπανος κοπής είναι τοποθετημένα κάθετα στη μονάδα πικ απ. Αυτό, προφανώς, καθιστά μια πολύ απλή και αποτελεσματική τη λειτουργία του μηχανισμού κοπής.



Η Elho τοποθετεί το συγκεκριμένο μηχάνημα στην κατηγορία των ενσιρωτικών υψηλής ισχύος, ενώ υποστηρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το μηχάνημα-τροφοδοτείται και έλκεται από το τρακτέρ- είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση, συγκριτικά με μια αυτοκινούμενη ενσιρωτική μηχανή όπου η μέγιστη ισχύς της δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μία εργασίες.

Η εταιρεία Elho

Η Oy Elho Ab αποτελεί μια οικογενειακή φινλανδική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1968. Ειδικέυεται στην κατασκευή μηχανημάτων για εργολάβους του αγροτικού κλάδου ενώ στις εγκαταστάσεις της, στην δυτική πλευρά της Φινλανδίας, απασχολεί 120 υπαλλήλους. Από το εργοστάσιο το 70% των μηχανημάτων εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες, κάτι που γέννησε πρόσφατα την ανάγκη για επέκταση της γραμμής παραγωγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία