BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έτοιμο το 2020 το «φιλόξενο» ρομπότ Contadino της Continental (video)

Η κατασκευάστρια παρουσίασε το πρώτο της αγροτικό ρομπότ, το οποίο είναι ουσιαστικά ένας «φορέας» παρελκόμενων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σπορά, ζιζανιοκτονία, ψεκασμό, λιπασματοδιανομή και παρακολούθηση της καλλλιέργειας.

contadino---group--en-

Βασίλης Σοφός

62
0

Συνεργατικό αλλά και φιλόξενο θα χαρακτήριζε κανείς το πρώτο πλήρως αυτόνομο ρομπότ Contadino της Continental, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση Agritechnica, ως ένα πολυχρηστικό εργαλείο για το χωράφι που μπορεί να αναλάβει σχεδόν όλες τις ελαφριές εργασίες, όπως είναι η σπορά, η ζιζανιοκτονία, ο ψεκασμός, η λιπασματοδιανομή και η παρακολούθηση του χωραφιού.

Αρθρωτός «φορέας» εφαρμογών

Το Contadino που παρουσίασε η Continental στην Agritechnica είναι ένα ρομπότ που μπορεί να φέρει στο σασί του διάφορα γεωργικά παρελκόμενα για ποικίλες γεωργικές εφαρμογές. Για τους διαφορετικούς αυτούς σκοπούς λοιπόν, το συγκεκριμένο ρομπότ μπορεί να είναι εξοπλισμένο με διαφορετικά εργαλεία κάθε φορά, ανάλογα την εργασία. Η Continental λέει επίσης ότι η αρθρωτή σχεδίαση επιτρέπει την μέγιστη ευελιξία όσον αφορά το μέγεθος του εργαλείου και το πλάτος εργασίας ενώ η συντήρησή του θα είναι απλή και γρήγορη.

Συνεργατικότητα

Τα συγκεκριμένα ρομπότ μπορούν να λειτουργούν σαν στόλος, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά ρομπότ μαζί μπορούν να εργάζονται σε ένα πεδίο. Η μεταφορά των ρομπότ στο πεδίο γίνεται με ρυμουλκούμενο όχημα το οποίο λειτουργεί επίσης ως σταθμός φόρτισης και επαναπλήρωσης σε σπόρους, λιπάσματα για τα Contadino. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια η εργασία των ρομπότ σαν σμήνη προσφέρει αποτελεσματική και ομαλή ροή εργασίας χωρίς διακοπές. Η ίδια τονίζει επίσης πως οι αποδοτικοί ηλεκτρικοί κινητήρες και η αυτόματη επαναφόρτισή τους εξασφαλίζει αυτονομία 24 ωρών.

Πληθώρα αισθητήρων

Τα Contadino είναι εξοπλισμένα με ανιχνευτή lidar, ραντάρ, RTK GPS, κάμερες και συστήματα υπερήχων. Αυτοί οι αισθητήρες εξασφαλίζουν ακριβή ανίχνευση αντικειμένων, παρακολούθηση και ακρίβεια GNSS 3 εκατοστών. Τα εργαλεία συνδέονται με το ρομπότ μέσω ανοικτών διεπαφών. Η συγκεκριμένη όμως σύνδεση παρέχει στο εργαλείο ηλεκτρική ενέργεια και την ίδια στιγμή αυτό λειτουργεί ως γραμμή μετάδοσης δεδομένων που επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα αισθητήρων και την επικοινωνία με τις διαδικτυακές υπηρεσίες «cloud».

Καμία ανθρώπινη επιτήρηση

Η διαδικασία λειτουργίας του ρομπότ δεν απαιτεί ανθρώπινη παρακολούθηση λέει η Continental. Η σύνδεση με το ρομπότ επιτρέπει την παρακολούθηση από κινητά και μια συνεχή επισκόπηση της διαδικασίας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα ρομπότ.

Ο «φορέας παρελκόμενων» Contadino αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο, ωστόσο η κατασκευάστρια ευελπιστεί πως το 2020 το αρθρωτό ρομπότ θα κάνει τις πρώτες του εφαρμογές στο χωράφι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία