BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην Ευρώπη καταφθάνει η ανοικτή πλατφόρμα xFarm για την ψηφιοποίηση των αγροτικών εργασιών

Η ομάδα της νεοσύστατης επιχείρησης xFarm χρηματοδοτήθηκε με 3 εκατομμύρια ευρώ και προχωρά το έργο της, που δεν είναι άλλο από την πλήρη ανάπτυξη της νέας της πλατφόρμας.

x-farm_impresses_with_agricultural_platform

Βασίλης Σοφός

13
0

Την πλήρη ψηφιοποίηση κάθε αγροτικής εργασίας στοχεύει να επιτύχει η νεοσύσταση εταιρεία αγροτεχνολογίας xFarm μετά την σημαντική χρηματοδότηση που έλαβε και θα αξιοποιήσει για να ολοκληρώσει το έργο της.

Η xFarm είναι μια πλατφόρμα SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία) που στοχεύει στη διευκόλυνση της ψηφιοποίησης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στην απλούστευση της διαδικασίας συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στη βελτίωση της αποδοτικότητας και στη βιωσιμότητα των γεωργικών εκτάσεων.

Η ανοιχτή αυτή πλατφόρμα βασίζεται στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο «freemium» που ενσωματώνει ένα λογισμικό διαχείρισης μέσω διαδικτύου (cloud), συνεργαζόμενο με αισθητήρες πεδίου στη φιλοσοφία IoT (Internet of Things) και μια αγορά με προσφερόμενες υπηρεσίες όπως λύσεις βελτιστοποίησης άρδευσης, μετεωρολογικών προβλέψεων, προειδοποιήσεων για ασθένειες και υπηρεσιών γεωργίας ακριβείας.

Με την πρώτη επένδυση Round A, υπό την κατεύθυνση της United Ventures, η εταιρεία xFarm θα εδραιώσει την παρουσία της στην ιταλική εγχώρια αγορά και θα επεκταθεί στις διεθνείς αγορές εστιαζομενη ιδιαίτερη στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και την Αφρική. Θα ρίξει το βάρος της όμως και στην ενίσχυση της πλατφόρμας ειδικά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που αποτελεί στον τομέα στον οποίο πολλές επιχειρήσεις τη δεκαετία 2020-2030 θέλουν επενδύσουν.

Ο Matteo Vanotti, μηχανικός, αγρότης και ιδρυτής της xFarm, λέει χαρακτηριστικά: «Το xFarm project δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους αγρότες να είναι πιο αποδοτικοί με τη χρήση της τεχνολογίας και με αυτή την επένδυση στοχεύουμε να εμπλουτίσουμε την ψηφιακή μας πλατφόρμα με νέα χαρακτηριστικά και να επεκτείνουμε τον αριθμό των αγροτών που θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες μας, πέρα από εκείνους που έχουν ήδη επιλέξει να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μας. Η ψηφιοποίηση στη γεωργία είναι ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες επιχειρήσεις».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία