BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το πολυχρηστικό ρομπότ της AgroIntelli συστήνεται επίσημα και μπαίνει στην παραγωγή

Μετά από έξι χρόνια εντατικής έρευνας για την ανάπτυξη μιας «φιλοσοφίας»βιώσιμης τεχνολογίας, η νέα γενιά του φορέα παρελκόμενων Robotti έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην τελευταία έκθεση Agritechnica στα μέσα Νοεμβρίου του 2019 από την εταιρεία AgroIntelli.

1912-Robotti

Βασίλης Σοφός

28
0

Το ρομπότ της AgroIntelli συστήθηκε στην πρόσφατη έκθεση Agritechnica ως ένας από τους πρώτους αυτόνομους και ευέλικτους φορείς αγροτικών παρελκόμενων, δεν χρειάζεται οδηγό, έχει ισχύ ενός μεσαίας ιπποδύναμης τρακτέρ και μπορεί να καλλιεργήσει, να φυτέψει, να ψεκάσει και να σκοτώσει τα ζιζάνια.

Η εταιρεία AgroIntelli, δεσμευμένη να απομυθοποιήσει την χρήση των ρομπότ στη γεωργία, λανσάρει τη νέα γενιά του Robotti 150D, το οποίο μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου με μηδενικό αποτύπωμα. Η νέα μεγάλη έκδοση είναι εξοπλισμένη με δύο πετρελαιοκινητήρες της Kubota απόδοσης 75 ίππων που παρέχουν άφθονη ισχύ και καλή ταχύτητα λειτουργίας μέχρι και 10 χλμ./ώρα. Επιπλέον, το υδραυλικό σύστημα διαθέτει τρεις εξόδους διπλής ενέργειας και μία έξοδο επιστροφής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ισχύς του είναι αρκετή για να χειρίζεται μια ποικιλία εργαλείων μέσω του τυπικού συνδέσμου τριών σημείων που διαθέτουν τα τρακτέρ. Επιπλέον, η ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στους τέσσερις τροχούς βοηθούν στην εξισορρόπηση της ισχύος και της απόδοσης ενώ είναι 35-50% ελαφρύτερο από ένα παρόμοιο συμβατικό τρακτέρ, μειώνοντας σημαντικά, όπως είναι φυσικό, τη συμπύκνωση του εδάφους. 


Η ακρίβεια και η ασφάλεια αποτέλεσε προτεραιότητα για την AgroIntelli, η οποία εξόπλισε το ρομπότ με σαρωτή λέιζερ, κάμερα και RTK/GPS στον στάνταρντ εξοπλισμό. Προαιρετικά, το Robotti μπορεί να εφοδιαστεί με μια σειρά από πακέτα λογισμικού γεωργίας ακριβείας, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος της αξιολόγησης των φυτών και της μέτρησης της έντασης των ζιζανίων με τη μορφή «χαρτών ζιζανίων».

Τα πλάνα σύμφωνα με τα οποία θα εργαστεί το Robotti 150D διαχειρίζονται μέσω ίντερνετ, εκεί όπου ο χρήστης, χρησιμοποιεί υπάρχοντες χάρτες ή δημιουργεί νέους.Έπειτα, ένας υπολογιστής υπολογίζει την πιο αποτελεσματική διαδρομή για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου αλλά και να ελαχιστοποιήσει τις βλάβες στο έδαφος.

Η λειτουργία αρχείου καταγραφής ελέγχει επίσης το ιστορικό του μηχανήματος, με λεπτομερείς χάρτες αποθηκευμένους και τεκμηριωμένους για κάθε εργασία. Ομοίως, οι εικόνες που έχουν απαθανατίσει οι τοποθετημένες στο ρομπότ κάμερες και οι αισθητήρες μπορούν να αποθηκευτούν μέσω της λειτουργίας καταγραφής για μελλοντική χρήση.

Περισσότερες πληροφορίες για το αυτόνομο ρομπότ της AgroIntelli μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία