BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβαθμίσεις σε διαφορικό, κινητήρα και τεχνολογικά βοηθήματα για τα νέα JCB Fastrac 4000

Το δημοφιλές βρετανικό Fastrac 4000 ανανεώθηκε, με την ομάδα των μηχανικών της JCB να επεμβαίνει σε άξονες, τροχούς και διαφορικό. Μαζί του και η Σειρά 8000, η οποία φρεσκάρεται αναλόγως.

A_FST_8000_17

Βασίλης Σοφός

90
1

Αυξημένη αντοχή και ωφέλιμο φορτίο λόγω των νέων αξόνων, νέες επιλογές ελαστικών και αναβαθμισμένο διαφορικό για αυξημένη πρόσφυση είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά που φέρνουν μαζί τους τα ανανεωμένα Fastrac 4000 της βρετανικής JCB.

Η ομάδα των μηχανικών της βρετανικής φίρμας έκανε επεμβάσεις και στα συστήματα γεωργίας ακριβείας των τρακτέρ της Σειράς, καθώς αναβάθμισε το σύστημα καθοδήγησης και έκανε τους κινητήρες πιο «φειδωλούς» αναφορικά με τα κόστη συντήρησης.

Ο John Smith, διευθύνων σύμβουλος της JCB Agriculture, δήλωσε: «Οι ελκυστήρες Fastrac 4000 συνεχίζουν να κερδίζουν τους νέους ιδιοκτήτες και τους χειριστές με τον μοναδικό συνδυασμό ταχύτητας, άνεσης, οδικής ασφάλειας, έλξης στο πεδίο και τετρακίνησης, στοιχεία που συνεισφέρουν στην υψηλή παρωγικότητα».

Οι επιδόσεις του κινητήριου συνόλου διατηρήθηκαν στα αξιοσέβαστα νούμερα, με τα μοντέλα να αποδίδουν 175, 208 και 235 ίππους αντίστοιχα. Αντίθετα, η κατανάλωση έχει πέσει, καθώς η νέα λειτουργία Auto-Stop που σταματά τον κινητήρα όποτε είναι άσκοπη η λειτουργία του συμβάλλει στην περαιτέρω μείωσή της. Παράλληλα, τα ορισμένα από τον κατασκευαστή διαστήματα σέρβις μεγάλωσαν και από τις 500 ώρες λειτουργίας πήγαν τώρα στις 600.

Νέοι άξονες κίνησης για τη μετάδοση CVT

Σύμφωνα με την εταιρεία, η καλή δουλειά που έχει γίνει στους άξονες κίνησης των νέων Fastrac προσφέρει 33% μεγαλύτερη αντοχή σε φορτία σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Αυτό αποδίδεται στα νέα έδρανα και στα μεγαλύτερα ρουλεμάν με τα οποία είναι εφοδιασμένα το τρακτέρ, αναβαθμίσεις που θα φανούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε εργασίες «βαρέως τύπου». Εκεί φυσικά βάζουν ένα σημαντικό λιθαράκι και οι νέες επιλογές των ελαστικών, με τον αγοραστή να έχει την δυνατότητα να διαλέξει εκείνο που ταιριάζει στον χαρακτήρα των εργασιών με τις οποίες αυτός ασχολείται ως επί το πλείστον.

Επιπλέον, το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος του οχήματος έχει αυξηθεί, και έτσι μεγάλωσανκαι οι δίσκοι των φρένων, που είναι τοποθετημένοι σε όλο το σώμα, βελτιώνοντας αντίστοιχα την πέδηση, ενώ μπροστά το διαφορικό είναι μεγαλύτερο, υδραυλικά εμπλεκόμενο, χαρακτηριστικό που ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες έλξης σε ολισθηρές συνθήκες.

Ελαστικά υψηλής πλευστότητας 

Το Fastrac έρχεται εξοπλισμένο με μία σειρά εξελιγμένων υψηλής πλευστότητας ελαστικών VF, που θα επιτρέψουν στον χειριστή να αξιοποιήσει στο έπακρον την κατανομή 50/50 του βάρους του τρακτέρ. Τα συγκεκριμένου τύπου ελαστικά λειτουργούν με χαμηλότερη πίεση στο εσωτερικό τους, «πατούν» καλύτερα, προσφέρουν μεγαλύτερη πρόσφυση, ενώ δημιουργούν μικρότερη μικρότερη συμπύκνωση του εδάφους.

Οι χειριστές λοιπόν μπορούν να αξιοποιήσουν τα ελαστικά και την ικανότητά τους επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα στο χωράφι, χωρίς συμβιβασμούς στην τελική ταχύτητα στο δρόμο, μιας και αυτή έχει διατηρηθεί στα 60 χλμ./ώρα.

Η γεωργία ακριβείας στην επόμενη γενιά της

Για την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος GPS, η JCB εφοδίασε τη Σειρά 4000 με το τερματικό Trimble GFX-750 (προαιρετικός εξοπλισμός) που θέτει τις βάσεις για λετουργίες γεωργίας ακριβείας. Η απλότητα του μενού στην έγχρωμη οθόνη των 10 ιντσών, όπως και οι υπηρεσίες καθοδήγησης και διόρθωσης του σήματος ανεβάζουν τον πήχη αναφορικά με τον ανταγωνισμό ενώ η ίδια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εικονικό τερματικό ISObus για ευκολότερη χρήση του παρελκόμενου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-02-2020 17:19ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΌ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΊ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΑΓΡΟΤΗ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία