BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εφαρμογή αναγνώρισης δεματιών μέσω ετικέτας λανσάρει η Massey Ferguson

Με την εφαρμογή Bale Link - διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS - και ένα τσιπάκι RFID σε κάθε δεμάτι, η Massey Ferguson επιτρέπει στους παραγωγούς να βλέπουν δεδομένα του κάθε δεματιού όπως βάρος, μήκος, υγρασία και ώρα δεματοποίησης.

556616_3

Βασίλης Σοφός

11
0

Την εφαρμογή Bale Link για την αναγνώριση των δεματιών παρουσίασε η Massey Ferguson στην έκθεση World Ag Expo 2020, μέσω της εταιρείας Hesston του Ομίλου AGCO.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους παραγωγούς να αναγνωρίζουν κάθε δεμάτι μέσω ηλεκτρομαγνητικής ετικέτας RFID που τοποθετείται σε αυτό και στη συνέχεια να το παρακολουθούν αλλά και να βλέπουν διάφορα σημαντικά για την αξιοποίησή του δεδομένα από τον υπολογιστή ή τις κινητές τους συσκευές.

Κατά τη διάρκεια της χορτοδεσίας, κάθε δεμάτι διαθέτει από μία ετικέτα, ενσωματωμένη στον σπάγκο. Το λογισμικό BaleCreateTM στις χορτοδετικές Hesston της Massey Ferguson «πιάνει» τον σειριακό αριθμό της ετικέτας RFID μαζί με το βάρος και το μήκος του δεματιού, την υγρασία, την ημερομηνία και την ώρα της δεματοποίησης.

Οι πληροφορίες του δεματιού μεταφέρονται ύστερα στο σύστημα τηλεματικής ACM που διαθέτουν πολλές από τις χορτοδετικές μηχανές του Ομίλου AGCO. Μετά τη δεματοποίηση, ο παραγωγός σαρώνει την ετικέτα και μεταδίδει το αναγνωριστικό του δεματιού στην εφαρμογή Bale Link μέσω Bluetooth.

Τα δεδομένα του δεματιού ανακτώνται από τον διακομιστή και στη συνέχεια εμφανίζονται στους υπολογιστές και τις κινητές συσκευές του χρήστη. Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ του Ομίλου AGCO, Matt LeCroy, όταν είναι ώρα να γίνει η φόρτωση για παράδοση, τα φορτία θα γεμίσουν με δεμάτια που ταιριάζουν με τα κριτήρια που ζητά ακριβώς ο αγοραστής.

«Η εφαρμογη Bale Link θα καταστεί η λύση που θα εξοικονομεί χρόνο στον παραγωγό, θα παράσχει στον αγοραστή ένα σύστημα ανιχνευσιμότητας του δεματιού και θα εξασφαλίζει τις προδιαγραφές που ζητά ο πελάτης», προσθέτει.

Η εφαρμογή θα δοκιμαστεί με επιλεγμένους πελάτες το 2020 και θα είναι εμπορικά διαθέσιμη - σε περιορισμένη αγορά - το 2021. Για την συγκομιδή του 2022, το Bale Link θα διατίθεται ευρέως στην αγορά και θα προσφέρεται για χρήση μέσω λειτουργικών συστημάτων Android και iOS.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία