BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το εργοστάσιό της για την κατασκευή αναπνευστήρων ανοίγει η JCB

Η βρετανική κατασκευάστρια βοηθάει με τον δικό της τρόπο στην καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης και ανοίγει εκτάκτως το εργοστάσιό της στο Στάφορντσαϊρ για να κατασκευάσει το εξωτερικό περίβλημα 10.000 αναπνευστήρων.

691666-01-05_3

Βασίλης Σοφός

58
0

Αρωγός στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης του φονικού κορωνοϊού που παραλύει την Ευρώπη στέκεται η κατασκευάστρια JCB, βοηθώντας με τη σειρά της τα νοσοκομεία της Αγγλίας ώστε να αυτά να ανταποκριθούν με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στην θεραπεία των νοσούντων από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19). 

Ο πρόεδρος της JCB, Λορντ Μπάμφορντ, μετά από έκκληση για βοήθεια από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον νωρίτερα μέσα στον μήνα υποσχέθηκε να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο κινητοποιηώντας άμεσα μια ομάδα έρευνας και μηχανικών για να εξετάσει πιθανούς τρόπους συνεισφοράς.

Συνεργαζόμενη με την εταιρεία Dyson, η κατασκευάστρια άνοιξε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής καμπινών στο Στάφορντσαϊρ -ήταν κλειστό για δύο εβδομάδες λόγω περιοριστικών μέτρων- ώστε να φτιάξει 10.000 εξωτερικά περιβλήματα αναπνευστήρων και να τα διαθέσει στην Dyson.

O Πρόεδρος της JCB, Λορντ Μπάμφορντ, δήλωσε: «Όταν απευθύνθηκε σε εμάς ο πρωθυπουργός, αποφασίσαμε, ως βρετανική εταιρεία, να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαμε.

Αυτό το πρότζεκτ έχει περάσει από το σχεδιασμό στην παραγωγή μέσα σε λίγες μέρες και χαίρομαι που επρόκειτο να αναπτύξουμε τις δεξιότητες των ταλαντούχων μας τεχνικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών ομάδων τόσο γρήγορα σε μια εποχή εθνικής κρίσης.

Δεδομένου ότι η έξαρση του κορωνοϊού επηρεάζει πολλές χώρες, ο Πρόεδρος της JCB επισήμανε μάλιστα ότι προτίθεται να βοηθήσει με περισσότερους αναπνευστήρες ακόμη και για άλλες χώρες αν χρειαστεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία