BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέες εγκαταστάσεις με διπλάσια παραγωγική ικανότητα για την Metsjö

Η σουηδική κατασκευάστρια ανυψωτικών μηχανημάτων και βαγονιών διπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της στην περιοχή Linköping, μια απόφαση που πάρθηκε πριν δύο μήνες λόγω της υψηλής ζήτησης κυρίως στις ξένες αγορές.

2006-metsjoe_assembly_capacity

Βασίλης Σοφός

15
0

Σε εξέλιξη είναι ήδη οι εργασίες επέκτασης του εργοστασίου της σουηδικής εταιρείας Metsjö, η οποία θέλει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, αποκτώντας περισσότερους χώρους συναρμολόγησης των μηχανημάτων της, όπως είναι τα ανυψωτικά και τα βαγόνια. Η απόφαση για επέκταση λήφθηκε τον Μάιο του 2020 και το έργο θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021, όταν η νέα περιοχή παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί αμέσως για την κατασκευή ανυψωτικών, ρυμουλκουμένων και χημικών αποθηκών.

Οι οικοδομικές εργασίες γίνονται υπό τον έλεγχο της Metsjö και μετά την επέκταση η εταιρεία θα έχει εγκαταστάσεις παραγωγής συνολικά 21.000 τετραγωνικών μέτρων. Η εταιρεία η οποία κατασκευάζει βιομηχανικές και γεωργικές εγκαταστάσεις, ανέκαθεν κατασκεύαζε τις δικές του εγκαταστάσεις.

Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, η απόφαση για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λήφθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του Covid-19 καθώς η εμπειρία της Metsjö είναι ότι, παρά την κρίση, πολλοί από τους πελάτες της στον γεωργικό και τον κατασκευαστικό τομέα πήγαν αρκετά καλά. Η εταιρεία έχει παρατηρήσει μάλιστα και αύξηση της ζήτησης καθώς φάνηκε ότι πολλοί είναι οι πελάτες που εκτιμούν τους προμηθευτές που έχουν πλήρη έλεγχο του τελικού προϊόντος.

Ένα παράδειγμα πλήρους ελέγχου είναι η εξ ολοκλήρου δικής της παραγωγή του τρέιλερ Hooklifter MetaFlex. Χάρη στη φιλοσοφία της Metsjö να παράγει μόνη της το προϊόν της από πρώτες ύλες, με πολύ λίγα ανταλακτικά, η παραγωγή μπόρεσε να συνεχίσει παρά την πανδημία.

Με τη αύξηση της ζήτησης τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις άλλες αγορές, απαιτήθηκε λοιπόν επέκταση των μονάδων συναρμολόγησης, με τον διευθύνονα σύμβουλο της εταιρείας, Anders Ivarsson, να λέει μάλιστα ότι η μεγάλη αυτή επιτυχία αποδίδεται στα νέα υδραυλικά συστήματα της Metsjö που αγαπάει ο κόσμος ολοένα και περισσότερο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία