BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Kverneland εξαλείφει τις διαταραχές του εδάφους με τους νέας γενιάς δίσκους U-drill στις σπαρτικές της

Η κατασκευάστρια εξέλιξε τον σχεδιασμό των δίσκων U-drill για εκείνους που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν στο μέγιστο την διαταραχή του εδάφους κατά την εργασία με τις αντίστοιχης τεχνολογίας σπαρτικές μηχανές.

Kverneland-mc-drill-pro0015-jpg-g6upzsppoq

Βασίλης Σοφός

55
0

 «MD» ονομάζει τους νέας γενιάς δίσκους που θα τοποθετεί στο εξής η Kverneland στις σπαρτικές της μηχανές U-drill, υποσχόμενη πως ο νέος σχεδιασμός αυτών συμβάλλει στην μείωση στο ελάχιστο της διαταραχής του εδάφους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέοι αυτοί δίσκοι αποτελούν εναλλακτική λύση του κοντού δίσκου των U-drill. Ο σχεδιασμός των νέων δίσκων MD είναι αυτός που δίνει την ικανότητα στο μηχάνημα να αποκτά ρόλο «συντηρητή» της διαδικασίας του οργώματος ή να λειτουργεί ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης μιας συμβατικής καλλιέργειας.


Οι νέοι δίσκοι της Kverneland με το κυματοειδές προφίλ.

Ο ίσιος δίσκος διαμέτρου 430 χιλιοστών έχει κυματοειδές προφίλ γύρω από την περιφέρεια του, κάτι που βοηθά στην απομάκρυνση των επιφανειακών σκουπιδιών, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο τριβής. Τα «αυλάκια» του δίσκου προετοιμάζουν επίσης ελαφρά το χώμα δημιουργώντας μια στενή λωρίδα 30-50 χιλιοστών.

Η Kverneland λέει ότι κάθε δίσκος ευθυγραμμίζεται ιδανικά με τα μαχαίρια CD των U-drill, επιτρέποντας την τοποθέτηση σπόρων στη εκάστοτε λωρίδα του εδάφους, παρέχοντας απόσταση μεταξύ των σειρών 16,67 εκατοστά.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αποτελεί και ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένοι οι δίσκοι. Όπως λέει η κατασκευάστρια, κάθε δίσκος είναι αναρτημένος ξεχωριστά με το σύστημα της αυτόματης επαναφοράς να εκτελεί με επιτυχία αυτό για το οποίο είναι ορισμένο. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιτρέπουν στους δίσκους να ακολουθούν τις ανωμαλίες του εδάφους αλλά την ίδια στιγμή παρακάμπτεται η επαφή με τυχόν εμπόδια εντός του πεδίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία