BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κινητήρες Stage V και πολυτέλεια φέρνουν μαζί τους τα νέα Claas Axion 800

Η γερμανική φίρμα ολοκληρώνει την μετάβαση στην Stage V «εποχή» των κινητήρων της, αναβαθμίζοντας και τη Σειρά τρακτέρ Axion 800, η οποία δέχεται και ορισμένες επεμβάσεις τόσο αισθητικές όσο και λειτουργικές.

Claas_Axion_800_

Βασίλης Σοφός

143
0

Το ίδιο ισχυροί αλλά πιο «φιλικοί», με αυξημένη καμπύλη ροπής έρχονται οι νέοι Stage V κινητήρες της FPT των αναβαθμισμένων τρακτέρ Axion 800, που έρχονται σε 5 μοντέλα με ιπποδυνάμεις από 205 έως και 295 ίππους. Τα Axion 800 είναι τα τελευταία μοντέλα της Claas που θα δεχτούν τις νέες επεμβάσεις στους κινητήρους τους, θα υιοθετήσουν αισθητικές αλλαγές «δανεισμένες» από τη Σειρά Arion και θα δεχτούν τα νέα τεχνολογικά βοηθήματα και ψηφιακές υπηρεσίες.

Εξωτερικά, τα νέα μοντέλα φέρουν ανασχεδιασμένο καπό, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στη νέα Σειρά Arion 600/500 πέρυσι ενώ στην καμπίνα ο χειριστής έχει τώρα στη διάθεσή του μια σειρά από νέες δυνατότητες που το παρέχουν μεγαλύτερη άνεση αλλά και λειτουργικότητα.

Όπως και με τα Arion, στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Axion 800 θα είναι το τελευταίο τερματικό CEBIS Touch με ενσωματωμένο ISOBUS UT, επιτρέποντας την χρήση ως τερματικό ελέγχου για όλες τις εφαρμογές. Η Claas λέει, ωστόσο, ότι ένα ξεχωριστό τερματικό, όπως το CLAAS S10, θα εξακολουθεί να χρειάζεται για πιο προηγμένες λειτουργίες ISOBUS, όπως το TC Geo για χαρτογράφηση και εφαρμογές μεταβλητού ρυθμού ή το TC SC για τον έλεγχο του τμήματος εφαρμογής.

Άλλες νέες δυνατότητες που περιλαμβάνονται στο CEBIS Touch είναι η υποδοχή USB για άμεση εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων, μια αναβάθμιση στις ρυθμίσεις του παρελκόμενου και τη λειτουργία αποθήκευσης των ρυθμίσεων. Παράλληλα, ο χειριστής μπορεί να βλέπει τη μέση ολίσθηση των τροχών, τις εξωτερικές κάμερες μέσω της οθόνης CEBIS αλλά και να προσαρμόζει με μεγαλύτερη εξατομίκευση τη διάταξη της οθόνης ώστε να ταιριάζει στις εκάστοτε προτιμήσεις του.

Εκτός από την «τυπική» υδραυλική ροή των 110 λίτρων/λεπτό με επιλογή για 150 λίτρα/λεπτό, η κατασκευάστρια δίνει τώρα μια επιπλέον επιλογή υδραυλικού συστήματος απόδοσης 205 λίτρων/λεπτό για τα νέα Claas Axion 800. Επίσης, ένα κουμπιί μνήμης στροφών κινητήρα μπορεί να συνδεθεί με το εξωτερικό κουμπί PTO μέσω του τερματικού CEBIS ενώ το ίδιο το σύστημα PTO διαθέτει τώρα έναν αναβαθμισμένο συμπλέκτη PTO 7-πλακών για μεγαλύτερη αντοχή με εργαλεία μεγάλου φορτίου.

Αυξημένη πολυτέλεια από την καμπίνα

Στα στοιχεία που ανεβάζουν την άνεση αλλά και την πολυτέλεια εντός της καμπίνας δεν πρέπει να παραλείψουμε να σημειώσουμε το προαιρετικό δερμάτινο τιμόνι που βάζει η Claas στα νέα Axion 800 και με το οποίο εφοδιάζει στον στάνταρντ εξοπλισμό τις εκδόσεις Cebis Extra Leather Pack.

Για μεγαλύτερη άνεση διατίθεται επίσης ένα κάθισμα Grammer EVO Dual Motion, το οποίο θερμαίνεται, αερίζεται και έρχεται με κεκλιμένο προσκέφαλο. Σημειωτέον ότι στον στάνταρντ εξοπλισμό η Claas προσθέτει δύο πεντάλ φρένου αλλά και φιμέ πίσω παράθυρο.

Συμπληρωματικά προς τα νέα στοιχεία που προάγουν την άνεση, τα Axion 800 έρχονται εξοπλισμένα με φώτα LED που αναβοσβήνουν και ένα εύκαμπτο κατώτερο σκαλοπάτι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία