BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η επόμενης γενιάς ψηφιακή «φαρέτρα» της Massey Ferguson στα νέα 8S

Η Massey Ferguson παραλληλα με την παγκόσμια παρουσίαση του νέου της τρακτέρ 8S ανακοίνωσε μία νέα εποχή πλήρους συνδεσιμότητας με ασύρματη μεταφορά αγρονομικών δεδομένων που προέρχονται από τα γεωργικά μηχανήματα και μία ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών βιώσιμης γεωργίας που θα ενισχύσουν την απόδοση, την παραγωγικότητα και την κερδοφορία.

MF-8S_245-SPRAYER-HORSCH-5LT-WORKING-CHATILLON-SUR-INDRE-0520-4525

Βασίλης Σοφός

13
0

Στάνταρντ σε όλα τα τρακτέρ της νέας Σειράς 8S βάζει η Massey Ferguson το MF Connect, το σύστημα τηλεμετρίας, που διατίθεται με τριετή συνδρομή και προσφέρει αδιάλειπτη μεταφορά λειτουργικών δεδομένων του μηχανήματος. Μαζί με το νέο σύστημα Agrirouter, που μεταφέρει αγρονομικά δεδομένα απευθείας στο συμβατό λογισμικό διαχείρισης φάρμας του χρήστη, η Massey Ferguson προσφέρει έτσι μια πλήρους φάσματος ασύρματη συνδεσιμότητα.

Το MF Connect προσφέρεται στάνταρ με όλα τα τρακτέρ της σειράς MF 8S. Αυτό το σύστημα τηλεμετρίας, που διατίθεται με τριετή συνδρομή, προσφέρει αδιάλειπτη μεταφορά λειτουργικών δεδομένων του μηχανήματος. Μαζί με το νέο σύστημα Agrirouter, που μεταφέρει αγρονομικά δεδομένα απευθείας στο συμβατό λογισμικό διαχείρισης φάρμας του χρήστη, η Massey Ferguson προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με το MF Connect οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν όλο το στόλο των μηχανημάτων τους, καθώς παρέχει πληροφορίες για τις τρέχουσες θέσεις τους, τις διαδρομές που έχουν καλύψει και, μεταξύ άλλων, την ταχύτητα και το χρόνο εργασίας καθώς και τις πραγματικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου και AdBlue. Όλα αυτά τα δεδομένα μπορούν να παρακολουθούνται σε μία ασφαλή, ειδική ιστοσελίδα, προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Έμποροι που έχουν σχετική άδεια, μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες όπως CAN ή μηνύματα σφάλματος καθώς και σε προειδοποιήσεις σέρβις και συντήρησης.

Καθολική ανταλλαγή δεδομένων

Το Agrirouter είναι ένα καθολικό δίκτυο μεταφοράς δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να διαμοιράζονται δεδομένα με στόλους μηχανημάτων διαφορετικών κατασκευαστών. Ταυτόχρονα μπορεί να μεταφέρει δεδομένα προς και από διάφορα λογισμικά διαχείρισης φάρμας και προμηθευτές καθώς και εργολήπτες, συμβούλους και πελάτες. Βασισμένη στο διαδίκτυο, η λειτουργία του Agrirouter είναι απλή και ασφαλής. Δεν αποθηκεύει δεδομένα – απλά τα μεταφέρει στο άτομο ή το μηχάνημα που θα επιλέξει ο χρήστης.

Κατά τον ίδιο τρόπο και κατόπιν συναίνεσης, τρίτοι μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα, όπως σχέδια μεταβλητής καλλιέργειας ή υποδείξεις ψεκασμού απευθείας στο μηχάνημα και σε άτομα όπως ο χρήστης, ο εργολάβος ή ο γεωπόνος. Το σημαντικότερο, επειδή οι πληροφορίες είναι ουδέτερες, μπορούν να ρέουν μεταξύ ανόμοιων συστημάτων – λογισμικό, διαχείριση δεδομένων και μηχανήματα. Λειτουργεί με το υπάρχον λογισμικό διαχείρισης φάρμας και είναι συμβατό με μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού διαφόρων κατασκευαστών. Εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση, λειτουργεί αυτόματα στο παρασκήνιο, απλουστεύοντας τις διαδικασίες και συμβάλλοντας στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας. Διαθέσιμο σε αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα, το σύστημα που είναι συμβατό με ISOBUS υιοθετείται τώρα με ταχύτητα από πολλούς κορυφαίους κατασκευαστές ως το νέο «πρότυπο της βιομηχανίας».

Διαχείριση Μηχανήματος MF NEXT

Ενώ τα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω του Agrirouter είναι συμβατά με τα περισσότερα προγράμματα διαχείρισης φάρμας, συνοδεύεται από το λογισμικό διαχείρισης μηχανήματος NEXT της Massey Ferguson, το οποίο βοηθά τους χρήστες να αξιοποιούν άριστα τα διαμοιρασμένα δεδομένα για γεωργικές εφαρμογές ακριβείας.

Προϊόν συνεργασίας με άλλους συμμετέχοντες κατασκευαστές, αυτό το λογισμικό θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2020, μας λέει η Massey Ferguson. Το πρακτικό αυτό σύστημα επιτρέπει στους χειριστές να δημιουργούν και να επεξεργάζονται τις γραμμές Α-Β, να προγραμματίζουν να διαχειρίζονται και να τεκμηριώνουν εργασίες, να δημιουργούν και να μεταφέρουν σχέδια καλλιεργειών και χάρτες εφαρμογής. Όταν είναι συνδεδεμένο με το Agrirouter, σημαίνει ότι αυτά τα δεδομένα μπορούν να διαμοιράζονται με όλο τον εξοπλισμό ISOBUS.

Πλήρως συνδεδεμένο σύστημα

Η οθόνη Datatronic 5 της Massey Ferguson, που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό της νέας σειράς MF 8S, είναι ο σταθμός ελέγχου και πληροφοριών του χειριστή. Πέρα από την παρακολούθηση όλων των λειτουργιών του τρακτέρ, μπορεί επίσης να ελέγχει παρελκόμενα συμβατά με ISOBUS και να διαχειρίζεται όλες τις τεχνολογίες της Massey Ferguson. Μεταξύ αυτών είναι ο αυτόματος έλεγχος διεύθυνσης MF Guide, καθώς και τα MF Section και Rate Control, που μπορούν τώρα να διαχειρίζονται μέχρι 36 εξαρτήματα και πέντε προϊόντα.

Εναλλακτικά, αυτές οι λειτουργίες μπορούν επίσης να ελέγχονται από την ανεξάρτητη οθόνη αφής Fieldstar 5. Η οθόνη Datatronic 5 διατίθεται με εγκατεστημένο το λογισμικό TaskDoc για δημιουργία αρχείων χωραφιών, όπως εφαρμοσμένους χάρτες, καταγραφή κατανάλωσης καυσίμου, δημιουργία αναφορών εργασιών καθώς και μιας ακριβούς καταγραφής υλικών ανά στρέμμα. Κάτι που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις εργασίες είναι το TaskDoc Pro που επιτρέπει σε αυτά τα δεδομένα να μεταφέρονται μέσω Agrirouter, στο λογισμικό διαχείρισης φάρμας του χρήστη ή στη Διαχείριση Μηχανήματος NEXT (Machine Management).

Νέα ψηφιακή πύλη πελατών

Το MyMF είναι μια νέα ψηφιακή πύλη που προσφέρει μία εξατομικευμένη ψηφιακή υπηρεσία από τη Massey Ferguson. Μέσω του MyMF οι χρήστες μπορούν όχι μόνο να διαχειρίζονται απλά τον εξοπλισμό και τα δεδομένα τους αλλά να δημιουργούν και προφίλ για το My Farm και το My Team, παράλληλα με τα My Machines και το στόλους στο MF Connect. Επίσης δείχνει λεπτομέρειες σχετικών εγγυήσεων, προειδοποιήσεις και βοηθά στην παρακολούθηση των όποιων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Σημειωτέον ότι στο MyMF διοργανώνονται μαθήματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά εξαρτημάτων και αξεσουάρ ακόμα και για τη διαμόρφωση νέων μηχανημάτων και την παρουσίαση προσφορών από το επίσημο δικτύο της Massey Ferguson.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία