BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το νέο αυτόνομο ρομπότ RoamIO αρωγός σε «μονότονες» εργασίες

Τα αυτόνομο ρομπότ RoamIO αναπτύσσεται και διατίθενται στην αγορά από την νεοφυή επιχείρηση Korechi Innovations Inc. με έδρα το Οντάριο. Η μονάδα διαθέτει σύστημα LiDAR αλλά Radar ενώ λειτουργεί με χρήση RTK για ακρίβεια πλεύσης.

maxresdefault__73_

Βασίλης Σοφός

39
0

Τα μικρά αυτόνομα ρομπότ είναι ίσως αυτό που χρειάζονται τώρα, σε αυτή την μεταβατική περίοδο, οι επιχειρήσεις για να καλύψουν μικρές εργασίες που απαιτούν προσωπικό ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αυτό. Τα αυτόνομο ρομπότ RoamIO δοκιμάζεται τώρα και θα διατεθεί στην αγορά από την νεοφυή επιχείρηση Korechi Innovations Inc. με έδρα το Οντάριο.

Η μονάδα του ρομπότ διαθέτει τόσο το σύστημα LiDAR όσο και Radar ενώ λειτουργεί με χρήση RTK. Ελέγχεται μέσω tablet, αν και το ίδιο το tablet και η μονάδα έχουν τα δικά τους σήματα δικτύου. Αυτό, λέει ο Sougata Pahari, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Korechi, βοηθά στην επέκταση του εύρους στο οποίο μπορεί να λειτουργεί το RoamIO.

«Θέλαμε αυτό το ρομπότ γιατί κάθε χρόνο έχουμε μια σειρά από μικρές μονότονες εργασίες που απλά δεν γίνονται», λέει ο Baresich, ένας από τους ιδιοκτήτες που έχει αυτή τη στιγμή στην επιχείρησή του, την Haggerty Creek, ένα από τα λίγα RoamIO που κυκλοφορούν. «Το όραμά μου είναι το RoamIO να γίνεται ολοένα και πιο συνεργάσιμο με τους υπαλλήλους μας, κάτι που μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα του υπάρχοντος προσωπικού», δηλώνει ο ίδιος. «Οι διαδρομές του ρομπότ δημιουργούνται στο tablet. Αυτό αποστέλλεται σε ένα κιβώτιο στο μηχάνημα και αυτό αρχίζει να κινείται», λέει ο Pahari.

«Έχει μια ανάλυση κίνησης που μπορεί να το φέρει εντός πέντε χιλιοστών από τον καθορισμένο προορισμό εντός του πεδίου. Ακόμα κι αν του ζητηθεί να πάει ένα χιλιόμετρο μακριά, είναι μέσα σε μια ίντσα», λέει ο ίδιος. Σε αντίθεση με κάποιο αυτόνομο αγροτικό εξοπλισμό, το RoamIO στέκεται ως ένα ξεχωριστό μηχάνημα, δηλαδή δεν είναι κατασκευασμένο για συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό προσέλκυσε αρχικά τον Baresich, καθώς είδε την ευκαιρία να αυξήσει με ένα ευρύ φάσμα εργαλείων τις δυνατότητες του ρομπότ. Αυτά θα μπορούσαν να προστεθούν, να αφαιρεθούν και να ελεγχθούν ξεχωριστά.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, για παράδειγμα, ο Baresich προσάρμοσε μια χοάνη σπόρων στο πρωτότυπο RoamIO που εξακολουθεί να λειτουργεί. Εκείνη την εποχή, ο Baresich είπε ότι η ομοιόμορφη διασπορά και η πλήρης κάλυψη των 50 στρεμμάτων επιτεύχθηκε σε έξι ώρες χρησιμοποιώντας απόσταση απλώματος 40 ποδιών, αν και ήταν δυνατή μια ευρύτερη απόσταση.

Τώρα ο Baresich και οι συνεργάτες του χρησιμοποιούν το RoamIO για δοκιμές και ανάλυση εδάφους. Αυτό γίνεται με την προσάρτηση κάμερας αισθητήρα εδάφους SoilOptix. Μακροπρόθεσμα, η επιχείρηση λέει ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει το RoamIO στην ανίχνευση ασθενειών και παρασίτων, καθώς και στην εφαρμογή λιπασμάτων. Στην ιδανική περίπτωση μάλιστα, η επιχείρηση θα αποκτήσει μια επιπλέον μονάδα ρομπότ για να υποστηριχθεί περαιτέρω το προσωπικό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία