BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην αγορά η εφαρμογή παρακολούθησης ελαστικών Nokian Intuitu για τρακτέρ

Το καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης θέσης και πίεσης των ελαστικών των τρακτέρ Nokian Intuitu, που παρουσιάστηκε στην Agritechnica το 2019, λανσάρεται αρχικά στην αγορά της Φινλανδίας και ύστερα στις υπόλοιπες χώρες.

b22b237ccff7a67e_org

Βασίλης Σοφός

14
0

Διαθέσιμο στην αγορά κάνει η Nokian το έξυπνο σύστημα παρακολούθησης ελαστικών για τα τρακτέρ, Intuitu, το οποίο δίνει πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες του ελαστικού μέσω εφαρμογής για κινητά. Το πακέτο Nokian Tyres Intuitu περιλαμβάνει ελαστικά εξοπλισμένα με αισθητήρα και, όπως είπαμε, μια εφαρμογή για κινητά.

Τα «έξυπνα» αυτά ελαστικά καταχωρούνται στην εφαρμογή Intuitu, η οποία δείχνει τη θέση και την πίεση του ελαστικού καθώς και τα δεδομένα θερμοκρασίας για όλα τα οχήματα που εξοπλίζονται με τα συμβατά ελαστικά.



Μέσω της εφαρμογής ο ιδιοκτήτης του στόλου μπορεί να προσκαλέσει όσους οδηγούς και οχήματα χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο χειριστής μπορεί να μένει ενημερωμένος και να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο ειδοποιήσεις για το όχημα που χρησιμοποιεί ο ίδιος εκείνη στιγμή, ενώ ο διαχειριστής του στόλου μπορεί να έχει μια σαφή γενική εικόνα για αξιοποιήσει στο έπακρο τα ελαστικά και τα μηχανήματα. Σύμφωνα με την Nokian, οι κατασκευαστές μηχανημάτων θα επωφεληθούν από αυτή τη «plug & play» λύση στα ελαστικά ενώ παράλληλα το σύστημα Intuitu επεκτείνει και την εγγύηση των ελαστικών.

Οι πωλήσεις του Nokian Intuitu ξεκινούν σταδιακά και πρώτα στη Φινλανδία, με τα τέσσερα κορυφαία μοντέλα ελαστικών τρακτέρ Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI και Nokian Tractor King. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία ετοιμάζει παράλληλα και την ενσωμάτωση μια λειτουργίας για τη μέτρηση του βάθους πέλματος, κάτι που θα ενσωματωθεί σύντομα στο λογισμικό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία