BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κόμπακτ και για μεγάλο φάσμα εφαρμογών οι νέοι φορτωτές L65 και L85 της Bobcat

Στην κατηγορία των 5 τόνων η Bobcat λανσάρει τους φορτωτές L65 και L85, οι οποίοι διαθέτουν κινητήρα Stage V και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες στο σχεδιασμό τους για υψηλή ορατότητα, ικανοί να ανταποκριθούν σε ένα μεγάλο φάσμα καθημερινών εργασιών.

Bobcat_Compact_wheel_loader__2_-ffc9080e8e4334a3_3

Βασίλης Σοφός

115
0

Η Bobcat μπαίνει στην αγορά των φορτωτών με τα μοντέλα L65 και L85. Αυτοί οι συμπαγείς τροχοφόροι φορτωτές, που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στο Dobříš της Τσεχικής Δημοκρατίας, έχουν σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για τον τομέα των κατασκευών, με την εταιρεία να τονίζει τον πολυμορφικό τους ρόλο σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους.



Με βάρος λειτουργίας τους 4,8 τόνους, το μεγαλύτερο μοντέλο από τα δύο μπορεί να μεταφέρει σε όγκο 1,2 m³, ενώ το μικρότερο έχει ικανότητα 4,5 τόνων, έως 1,0 m³ σε όγκο. Και τα δύο μοντέλα ταξιδεύουν με μέγιστη ταχύτητα 30 χλμ./ώρα ενώ κινούνταια από μοτέρ Stage V της ίδιας της Bobcat. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι δυνατή η χειροκίνητη επιλογή δύο περιοχών ρυθμίσεων: για αργή εργασία και για ταχύτερη διαδρομή.

Η ονομαστική ισχύ του μοντέλου L65 είναι 55 ίπποι, με το μεγαλύτερο μοντέλο, το L85, να αποδίδει 68 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι η ιπποδύναμη είναι αρκετή για την ασφαλή και γρήγορη εκτέλεση εργασιών κάθε κλάδου. Να σημειώσουμε εδώ ότι το ύψος φόρτωσης και στα δύο μοντέλα φτάνει τα 3,20 μέτρα και πως η υδραυλική απόδοση αγγίζει τα 100 λίτρα/λεπτό. Άνεση αλλά και κομψότητα Η κάμερα οπισθοπορείας αλλά και το πακέτο φωτισμού led προσφέρονται από την εταιρεία στον προαιρετικό εξοπλισμό.



Αυτό που χαρακτηρίζει όμως τα νέα μοντέλα -και είναι φυσικά στον βασικό εξοπλισμό τους- είναι οι μεγάλες γυάλινες πόρτες των μηχανημάτων, που προσδίδουν ταυτόχρονα ορατότητα αλλά και ωραίο στιλ. Στην λειτουργική τους αξία έρχεται να συμβάλλει όμως και το χαμηλό καπό για την αυξημένη ορατότητα.

Η καμπίνα είναι άνετη και το τιμόνι ρυθμίζεται, λέει η εταιρεία, ενώ το καντράν είναι ψηφιακό και προβάλλει όλες τις απαραίτητε πληροφορίες στον οδηγό, ο οποίος έχει τον έλεγχο μέσω του περιστροφικού διακόπτη στο υποβραχιόνιο.

Τα νέα μοντέλα αναμένονται στην Ευρώπη από την άνοιξη του 2021.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία