Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η senseFly λανσάρει το νέας γενιάς drone χαρτογράφησης eBee Ag

Το eBee Ag στοχεύει στο να βοηθήσει τους αγρότες, τους γεωπόνους και τους παρόχους υπηρεσιών να συλλέγουν αποτελεσματικά εναέρια δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με την υγεία των φυτών για ταχύτερη λήψη αγρονομικών αποφάσεων που μπορούν να βελτιώσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών και το δυναμικό κέρδους. Το eBee Ag είναι κατάλληλο για εντατικές και επαναλαμβανόμενες αποστολές χαρτογράφησης καλλιεργειών.

Stae-Farm-eBee-

Βασίλης Σοφός

183
0

Το eBee Ag είναι η τελευταία προσθήκη της senseFly στη σειρά λύσεων drone, eBee X. Εξοπλισμένο με την τυπική μπαταρία των 3700 mAh, έχει δυνατότητα πτήσης έως και 45 λεπτά. Η κατασκευάστρια λέει ότι μια μπαταρία υψηλής αυτονομίας (4900 mAh) αυξάνει μάλιστα τους χρόνους πτήσης έως και 55 λεπτά, επιτρέποντας στο eBee Ag να καλύπτει περισσότερα από 395 στρέμματα σε μία μόνο πτήση και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα σε σύγκριση με τον συμβατική χαρτογράφηση.

Το eBee Ag διαθέτει το νέο senseFly S.O.D.A., ένα πακέτο με πολυφασματικές κάμερες RGB και Parrot Sequoia+. Με την κάμερα διπλής χρήσης, το eBee Ag συλλαμβάνει ακριβή RGB και πολυφασματικά δεδομένα από τον ουρανό για να βοηθήσει στη λήψη καλύτερων αποφάσεων στο έδαφος.«Η τακτική συλλογή πολυφασματικών δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική αξιολόγηση της υγείας των καλλιεργειών, τη βελτιστοποίηση των εισροών και την πρόληψη πρώιμων δεικτών παρασίτων, ασθενειών και προσβολών ζιζανίων που απειλούν την απόδοση των καλλιεργειών.

Οι υψηλής ακρίβειας χάρτες δεικτών επιτρέπουν στους επαγγελματίες της γεωργίας να κατανοήσουν κάθε στρέμμα ενώ διαχειρίζονται προβληματικές περιοχές σε όλο τον κόσμο - προτού αυτές επηρεάσουν τα κέρδη», λέει η ελβετική εταιρεία, η οποία πρόσφατα συνεργάστηκε με την Trimble και τη Microsoft. Ακρίβεια έως 2,5 εκατοστά Το eBee Ag διαθέτει επίσης διαθέσιμες λειτουργίες Real-Time Kinematic (RTK) για μεγαλύτερη ακρίβεια χαρτογράφησης.Με το διαθέσιμο RTK, το eBee Ag μπορεί έτσι να επιτύχει απόλυτη ακρίβεια έως μίας ίντσας, με RGB. Αυτά τα δεδομένα θέσης μπορούν στη συνέχεια να ενσωματωθούν απρόσκοπτα σε υπάρχοντα μηχανήματα με δυνατότητα GPS ή / και σε συστήματα διαχείρισης αγροκτήματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο αυτό drone, το οποίο έχει άνοιγμα φτερών 116 εκατοστά (45,7 ίντσες) έρχεται επίσης με το νέο σακίδιο eBee X series της senseFly, για να μεταφέρει ο χρήστης όλα όσα χρειάζονται για τη μεταφορά του drone μέσα και έξω από το πεδίο. Το drone έχει βάρος 0,8 kg, ταχύτητα 40-110 χλμ./ώρα και μέγιστη αντίσταση σε ανέμους έως και 46 χλμ./ώρα ενώ είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποφυγής επαφής με το έδαφος (με LiDAR και εμβέλεια 120 μέτρα).Εξίσου σημαντική είναι η υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία μετά την αγορά του dronw. Έτσι, οι αγρότες, οι γεωπόνοι και άλλοι επαγγελματίες της γεωργίας -συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων που αγοράζουν το eBee Ag ή οποιοδήποτε drone από τη σειρά eBee X- έχουν πρόσβαση στο λογισμικό προγραμματισμού πτήσεων eMotion, σε τεχνική υποστήριξη και σε προσφορές, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, της πλατφόρμας κατάρτισης e-Learning της Ακαδημίας senseFly και του προγράμματος πιστοποιημένου χειριστή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία