BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η πρώτη αναβάθμιση για τη νέα Σειρά 8 MY21 της John Deere έφτασε

Το σύστημα πλήρωσης ελαστικών CTIS, ένα καινοτόμο συμπληρωματικό δοχείο σποράς ενσωματωμένο στο πίσω μέρος του τρακτέρ αλλά και πλήθος νέων χαρακτηριστικών γεωργίας ακριβείας είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που υιοθετούν τα ΜΥ21 τρακτέρ σειράς 8 από την John Deere.

John-Deere-8R-2020-AGRIBUMPER-FRONTLINKAGE-TWIN-FRONTWHEELS-MOUNTING-21-scaled

Βασίλης Σοφός

79
0

Τα στιλάτα και δυναμικά τρακτέρ της αμερικανικής κατασκευάστριας ανανεώνονται για πρώτη φορά από το πρόσφατο λανσάρισμά τους. Τα μοντέλα του 2021 αποκτούν το καινοτόμο σύστημα απομακρυσμένης πληρωσης ελαστικών «Tire Inflation System (CTIS)» αλλά και όλα τα «καλούδια» γεωργίας ακριβείας -JDLink, AutoTrac, τον δέκτη StarFire 6000 και άλλα, ενώ, παράλληλα, τα μοντέλα 8RX δέχονται ένα ενσωματωμένο στο πίσω μέρος του τρακτέρ δοχείο σποράς για αυξημένη αυτονομία και παραγωγικότητα.



Αυτές οι επιλογές εξοικονομούν χρόνο, μειώνουν το λειτουργικό κόστος και βοηθούν τους αγρότες να καλύπτουν περισσότερα στρέμματα την ημέρα κατά τη διάρκεια κρίσιμων περιόδων της καλλιεργητικής περιόδου, λέει η κατασκευάστρια.

Από το πεδίο στο δρόμο και πάλι πίσω με ένα κουμπί

Η προσαρμογή της πίεσης των ελαστικών σε μεγάλα τρακτέρ απαιτεί χρόνο και μπορεί να απαιτήσει επιπλέον εξοπλισμό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις πιέσεις των ελαστικών κατά την εναλλαγή μεταξύ μεταφοράς και λειτουργίας πεδίου. Το σύστημα CTIS της John Deere απλοποιεί αυτή τη διαδικασία στα τρακτέρ της σειράς 8 που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Independent Link Suspension (ILS).

Έτσι, όταν επιλέγεται η ρύθμιση «δρόμου», το CTIS αυξάνει την πίεση του αέρα στα ελαστικά, κάτι που αυξάνει την απόδοση μεταφοράς και μειώνει τη φθορά των ελαστικών για βελτιωμένη μεταφορά, ποιότητα οδήγησης και χειρισμό.



Εναλλακτικά, όταν επιλέγεται η ρύθμιση «πεδίου», το CTIS μειώνει την πίεση του αέρα για να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα με περισσότερη πρόσφυση που μειώνει την ολίσθηση και την πίεση του εδάφους για αυξημένα αγρονομικά οφέλη. «Χρησιμοποιώντας το CTIS, οι χειριστές μπορούν να παρακολουθούν και να ρυθμίζουν την πίεση των ελαστικών τόσο γρήγορα όσο (2 PSI/λεπτό), από την καμπίνα», δήλωσε ο Ryan Jardon, διευθυντής μάρκετινγκ της John Deere. «Το CTIS διευκολύνει την προσαρμογή και βελτιστοποίηση των πιέσεων ανεξάρτητα από την εργασία», σημειώνει ο ίδιος.

Καινοτόμο δοχείο σπόρων ενσωματωμένο στον πίσω λασπωτήρα

Μια άλλη νέα εμπειρία χρήσης που δίνει η John Deere διευκολύνει τους αγρότες να εφαρμόζουν υψηλότερους ρυθμούς λίπανσης κατά τη φύτευση και να καλύπτουν έως και 80 στρέμματα μεταξύ γεμίσματος. Πρόκειται για το νέο ενσωματωμένο δοχείο ExactRate χωρητικότητας 1.000 γαλονιών που βοηθάει τους χρήστες σημαντικά αφού δε θα χρειάζεται εκείνοι να σταματήσουν συχνά για να πετύχουν τους στόχους παραγωγικότητας που έχουν θέσει.



«Κάποιες δεξαμενές τρίτων κατασκευαστών μπορούν να προσθέσουν επιπλέον πλάτος στο τρακτέρ, καθιστώντας δύσκολο για τους χειριστές να εισέλθουν και να εξέλθουν από την καμπίνα και εμποδίζουν την ορατότητα», λέει η John Deere. «Οι δεξαμενές ExactRate είναι μια εργοστασιακή λύση που υποστηρίζεται από τους αντιπροσώπους της John Deere και παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στους πελάτες, εξαιρετική ορατότητα και άφθονο χώρο για είσοδο και έξοδο από την καμπίνα. Οι δεξαμενές παρέχουν απρόσκοπτη μεταφορά καθώς τα υδραυλικά και τα υλικά της δεξαμενής είναι εργοστασιακά εγκατεστημένα. Έτσι, αυτό το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα παρακολουθείται και ελέγχεται χρησιμοποιώντας από την οθόνη John Deere Generation 4», δηλώνει η κατασκευάστρια.

Σημαντικά πλήρης «βασικός» εξοπλισμός

Όλα τα τρακτέρ της σειράς 8 έρχονται εργοστασιακά εξοπλισμένα με συνδεσιμότητα JDLink, καθώς και ενσωματωμένο δέκτη GPS StarFire 6000, οθόνη Generation 4 CommandCenter και σύστημα αυτόματης καθοδήγησης AutoTrac.

Αυτές οι τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα στον χειριστή να μειώσει την επικάλυψη και να μεγιστοποιήσει τις εισόδους στο πεδίο με λιγότερο στρες. Πιο αναλυτικά, το JDLink έρχεται με 5 χρόνια παροχή υπηρεσίας, διευκολύνοντας τους πελάτες με τα οφέλη ενός συνδεδεμένου μηχανήματος και στόλου, αφού εκείνοι διαχειρίζοναι όλες τις πληροφορίες του πεδίου μέσα από το John Deere Operations Center και το John Deere Connected Support.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία