BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Pöttinger: Η αυστριακή τεχνολογία στην μπάρα κοπής που εξελίσσεται συνεχώς

Η ολοκληρωμένη γκάμα των τελευταίων μοντέλων χορτοκοπτικών της αυστριακής Pöttinger ενσωματώνει τη τελευταία γενιά ράβδων κοπής που προσφέρει κορυφαίας ποιότητας αποτέλεσμα, συνοδεία των έξυπνων τεχνολογιών παρακολούθησης εδάφους που φέρουν τα μηχανήματα της φίρμας.

rear-mounted-mower-disc-without-conditioner-novadisc-225-pottinger

Βασίλης Σοφός

53
0

Ανεπτυγμένα και κατασκευασμένα εξ αολοκλήρου στο εργοστάσιο της Pöttinger στην Αυστρία -στο Grieskirchen-, τα νέα χορτοκοπτικά της εταιρείας πηγαίνουν ένα βήμα παρά πέρα την καινοτομία που κρύβουν τόσο στις λειτουργίες τους όσο και στην μπάρα κοπής, την καρδιά κάθε χορτοκοπτικού μηχανήματος. Τα αποτελέσματα από την αρμονική συμβίωση αυτών των δύο είναι η υψηλή ποιότητα κοπής, η αντοχή και η απόλυτη παρακολούθηση του εδάφους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες μπάρες κοπής υιοθετούν τα αποδεδειγμένα καλά χαρακτηριστικά των προκατόχων, με την Pöttinger να επεμβαίνει σε σημαντικές λεπτομέρειες για να ενισχύσει τα καλά αποτελέσματα βλέπει εδώ και χρόνια στα πεδία. Με μόλις 4 εκ. ύψος, η ράβδος κοπής εγγυάται τη βέλτιστη ροή καλλιέργειας. Και επειδή έχει πλάτος μόνο 28 εκατοστά, προσφέρει πολύ καλή παρακολούθηση του εδάφους.



Χάρη στις συγκολλήσεις ακριβείας που διαθέτει η κατασκευή τους, η ράβδος είναι εξαιρετικά στιβαρή και 100% σφραγισμένη. Αυτό σημαίνει ότι το λάδι παραμένει μόνιμα στο κιβώτιο ταχυτήτων, ακόμη και μετά από χρόνια χρήσης. Οι δίσκοι κοπής κινούνται με γρανάζια που έχουν σχεδόν την ίδια διάμετρο (44 και 35 δόντια). Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον τρία δόντια είναι πάντα σε επαφή για να εγγυηθούν χαμηλή ασκούμενη πίεση στις ταχύτητες και μεγάλη αξιοπιστία. Παράλληλα, η ειδικά γυαλισμένη επιφάνεια των γραναζιών που βυθίζεται σε λάδι εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία.

Φροντισμένο πεδίο χωρίς απώλειες

Το βελτιωμένο μπροστινό άκρο της ράβδου κοπής επιτρέπει στο χώμα να περάσει από κάτω, κάτι που φέρνει καλύτερο διαχωρισμό από το καθαρό υλικό που πρέπει να κοπεί. Τα μέρη καθαρισμού αποτρέπουν επίσης τη συσσώρευση υπολειμμάτων στην πάνω επιφάνεια ενώ οι στρογγυλεμένες επιφάνειες του δίσκου βελτιώνουν τη μεταφορά κατά μήκος της ράβδου κοπής.



Όπως λέει η κατασκευάστρια, η βελτιστοποιημένη επικάλυψη των διαδρομών της λεπίδας εξασφαλίζει ένα καθαρό και ομοιόμορφο μοτίβο κοπής, με τους σφιγκτήρες λεπίδας γρήγορης αλλαγής να περιστρέφονται πολύ κοντά στην επιφάνεια της ράβδου κοπής και του μαχαιριού. Αυτό εγγυάται την καλύτερη ποιότητα κοπής ακόμη και σε υγρές, λασπώδεις συνθήκες. Αναφορικά με την συντήρηση, η Pöttinger λέει ότι όλα τα χορτοκοπτικά της είναι φιλικά προς τον χρήστη.

Το σύστημα λεπίδων γρήγορης αλλαγής καθιστά την αντικατάσταση των λεπίδων απλή, αφού ο χρήστης καλέιται απλώς να πατήσει το κλιπ ελατηρίου και να αντικαταστήσει τη λεπίδα. Η απλοποιημένη χρήση σε συνδυασμό με τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στην κατασκευή των μηχανημάτων φέρνουν ένα καλό επίπεδο αξιοπιστίας, στόχος μεγάλης προτεραιότητας για την αυστριακή φίρμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία