BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Καμπίνα, κινητήρας και τεχνολογία της John Deere στα νέα ψεκαστικά STS της Hagie

Τα νέα αυτοκινούμενα ψεκαστικά μπροστινού βραχίονα από τον Αμερικανό κατασκευαστή Hagie ανανεώνονται διαθέτοντας μια νέα καμπίνα και πολλές επιλογές τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας από τη μητρική εταιρεία John Deere.

004_234_IMG_HagieSTS1603

Βασίλης Σοφός

6
0

Η σειρά STS της αμερικανικής εταιρείας Hagie, εξαγορασμένης από την John Deere, ανανεώνεται. Η γκάμα περιλαμβάνει τρία αναβαθμισμένα μοντέλα που φέρουν πολλά μέρη από την μητρική εταιρεία John Deere. Η σειρά STS θα διατίθεται για παραγγελία από τα μέσα του 2021, με το STS12 των 4.500 λίτρων και 300 ίππων και δύο μεγαλύτερου πλαισίου εκδόσεις, το STS16 των 6.000 λίτρων και το STS20 των 7.570 λίτρων, αμφότερα με ισχύ 400 ίππων.

Κινητήρας John Deere PowerTech 9,0 λίτρων

Όπως και με τις τρέχουσες εκδόσεις, ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω με τη δεξαμενή διαλύματος στη μέση και την καμπίνα τοποθετημένη πολύ μπροστά. Ο κινητήρας των νέων μοντέλων έχει την υπογραφή της John Deere, με τον PowerTech των 9,0 λίτρων να φιλοξενείται και από τα τρία μοντέλα.



Αυτός συνδυάζεται από ένα υδροστατικό σύστημα μετάδοσης με την τετρακίνηση και τη τετραδιεύθυνση να διατίθεται στα μοντέλα. Τα πλάτη εργασίας των μπροστινών βραχιόνων -κατασκευασμένοι από χάλυβα και αλουμίνιο- είναι αμετάβλητα, στα 27, 30, 36 και 40 μέτρα, ενώ είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα ανίχνευσης Norac σχεδιασμένο για να διατηρεί το απαιτούμενο ύψος σε κυματιστά εδάφη και στροφές.

Σύστημα ψεκασμού John Deere ExactApply

Εκτός από την κανονική εγκατάσταση της γραμμής ψεκασμού, στον εξοπλισμό των νέων STS της Hagie θα διατίθεται προαιρετικά και το σύστημα ExactApply της John Deere παρέχοντας δύο συγκροτήματα ακροφυσίων, ένα σε σταθερή θέση και τέσσερα σε κινητή βάση, με μεμονωμένο έλεγχο απενεργοποίησης ψεκασμού.



Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να τοποθετήσει ζευγάρια ακροφυσίων κατά μήκος της μπούμας, πριν ξεκινήσει, και στη συνέχεια να τα αλλάξει γρήγορα μεταξύ τους -ή να τα χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα-, χρησιμοποιώντας έναν διακόπτη ελέγχου στην καμπίνα.

Διατήρηση της επιθυμητής πίεσης του συστήματος

Ένα αυτόματο σύστημα ελέγχου που λειτουργεί σύμφωνα με την ταχύτητα του μηχανήματος, με εναλλαγή μεταξύ δύο ακροφυσίων διαφορετικών μεγεθών - είτε A, B είτε A και B μαζί - θα διατηρήσει την πιο επιθυμητή πίεση του συστήματος σε καταστάσεις όπου οι ταχύτητες εργασίας διαφέρουν λόγω εδάφους, επιφανειακών συνθηκών και άλλων παραγόντων.

Να σημειωθεί για το τέλος ότι η Hagie προσφέρει μια σειρά από έξυπνα συστήματα της John Deere, όπως είναι η δορυφορική καθοδήγηση AutoTrac, το σύστημα καθοδήγησης RowSense κατά μήκος των σειρών αλλά και το νέο AutoTrac Vision, όλα ελεγχόμενα από τη νέα καμπίνα, η οποία προέρχεται από την John Deere.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία