BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εξελιγμένες και με αισθητήρα υγρασίας οι χορτοδετικές VB και VBP BalePack της Kuhn

Ο προαιρετικός αισθητήρας υγρασίας που διατίθεται για τις πρέσες μεταβλητού θαλάμου VB και τους συνδυασμούς χορτοδεσίας και τυλίγματος VBP BalePack μπορεί να μετρήσει το περιεχόμενο υγρασίας των ζωοτροφών έως και 40%, προσφέροντας στον χειριστή πλήρη επισκόπηση της κατάστασης.

round-balers-fbp-3135-kombi-kuhn_19_

Βασίλης Σοφός

41
0

Για τις περιπτώσεις όπου ο λεπτομερής και συστηματικός έλεγχος των επιπέδων υγρασίας του ενσιρώματος παίζει σημαντικό ρόλο, η Kuhn προσφέρει τώρα την επιλογή στους υποψήφιους αγοραστές να προσθέσουν τους νέους αισθητήρες υγρασίας στις πρέσες μεταβλητού θαλάμου VB και τους συνδυασμούς χορτοδεσίας και τυλίγματος VBP BalePack.

Διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα του 2021 και με δυνατότητα προσαρμογής στα νέα μηχανήματα που δε το διαθέτουν, η συσκευή περιγράφεται ως ένα πολύ σημαντικός εξοπλισμός για χρήστες που αναζητούν μεγαλύτερο έλεγχο της ξηράς ύλης.



Οι αισθητήρες διατίθεται σε συνδυασμούς FBP BalePack και VBP BalePack, με το σύστημα ζύγισης δεματιών -μια άλλη νέα επιλογή-, να τοποθετείται στο πάτωμα περιτυλίγματος. Εκτός από τη ζύγιση κάθε δεματιού, το σύστημα παρέχει έναν κυλιόμενο μέσο όρο των προηγούμενων τριών δεματιών για μια εκτίμηση της συνολικής παραγωγής. Η Kuhn λέει έτσι ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει τους αγρότες και τους εργολάβους να παρακολουθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια την παραγωγή ξηρών υλών.

Επιπρόσθετες αναβαθμίσεις δέχεται και η σειρά χορτοδετικών SB τετράγωνων δεματιών, με τους μηχανικούς της Kuhn αναπροσαρμόζουν το πικ απ με στόχο να βελτιώσουν περαιτέρω την πρόσληψη του υλικου ενώ παράλληλα υπήρξε και μία επέκταση στο κανάλι του δεματιού για ακόμη καλύτερη διατήρηση της πυκνότητας του δεματιού.



Στο τέλος του συστήματος εισαγωγής, ο νέος κύλινδρος τροφοδοσίας ακολουθεί ενεργά το ύψος της θημωνιάς ενώ έχει αυξηθεί και το συνολικό πλάτος από δόντι σε δόντι μέσα στο πικ απ. Η εταιρεία λέει ότι το τελευταίο βελτιώνει τη συνοχή της ροής του υλικού στον ρότορα, μειώνει τις απαιτήσεις ισχύος, αλλά και τον κίνδυνο απόφραξης.

Στην έξοδο, το μήκος του καναλιού δεματιού είναι τώρα 3,75 μέτρα και περιλαμβάνει συνολικά εννέα κυλίνδρους. Αυτό, σύμφωνα με την Kuhn, διασφαλίζει τη συνοχή στην πυκνότητα των δεματιών, ειδικά όταν το μηχάνημα δουλεύει με πολύ ξηρό υλικό.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία