BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Amazone λανσάρει τη νέα γενιά του αυτοκινούμενου ψεκαστικού Pantera 4504

Το νέο Pantera 4504 θέτει τα υψηλότερα πρότυπα στην εφαρμογή φυτοπροστασίας ακριβείας και στην ευκολία λειτουργίας, με την εταιρεία να λέει ότι το μοντέλο διαθέτει ένα τροποποιημένο κύκλωμα υγρού ψεκασμού, αλλαγές στο σταθμό χειριστή και αυξημένη ευκολία συντήρησης.

pantera4504_d0_kw_dji_0982_d1_210419_43d_

Βασίλης Σοφός

39
0

Στην αύξηση του ρυθμού εργασίας αλλά στη μείωση της κόπωσης του χειριστή στοχεύει η Amazone με το νέο αυτοκινούμενο ψεκαστικό Pantera 4504 που εντάσσει στην γκάμα των μηχανημάτων φυτοπροστασίας. Το ολοκαίνουργιο SmartCenter και ο πλήρης σταθμός χειριστή προστατεύονται με ασφάλεια κάτω από το κάλυμμα πρόσβασης στην αριστερή πλευρά του ψεκαστικού ενώ εκεί βρίσκεται επίσης το νέο επαγωγικό μπολ 60 λίτρων.

Η κατασκευάστρια ανέπτυξε για το νέο μοντέλο διπλές αντλίες AR, ανθεκτικές σε πίεση και υγρά λιπάσματα με συνολική απόδοση 520 λίτρα/λεπτό. Από τη μία πλευρά, αυτές μειώνουν σημαντικά το θόρυβο κατά τη διαδικασία πλήρωσης και ταυτόχρονα προσφέρουν αναρρόφηση χωρητικότητα έως 700 λίτρων/λεπτό, ενώ η πρόσβαση για τον χειριστή έγινε ευκολότερη.

Σύμφωνα με την Amazone, το SmartCenter προσφέρει την ιδανική λύση για κάθε απαίτηση του πελάτη: από το απλό και έξυπνο Comfort-Pack με το τερματικό TwinTerminal 3.0 έως το Comfort-Pack plus για μέγιστη άνεση. Στο Comfort-Pack, αντί για τη διαχείριση των βρυσών, το TwinTerminal 7.0 διευκολύνει τη λειτουργία του μηχανήματος με την οθόνη αφής, η οποία διαθέτει ευαισθησία πίεσης. Ο χειριστής πρέπει να επιλέξει μόνο την επιθυμητή λειτουργία και το ψεκαστικό προσαρμόζεται πλήρως αυτόματα.



Η δεξαμενή ψεκασμού και η δεξαμενή γλυκού νερού γεμίζονται στο απαιτούμενο επίπεδο ενώ και ένα πρόγραμμα αυτόματου καθαρισμού μπορεί να ξεκινήσει με το πάτημα ενός κουμπιού. Παράλληλα, το νέο Pantera 4505 διαθέτει ένα νέο εύκολα προσβάσιμο ρεζερβουάρ καυσίμου που φιλοξενεί έως και 290 λίτρα, παρέχοντας αρκετό καύσιμο για τεράστιες αυτονομίες. Το δοχείο DEF των 20 λίτρων βρίσκεται δίπλα του. Το νέο τερματικό του μηχανήματος, AmaDrive 7.0, έχει πλέον ενσωματωθεί στο εργονομικά σχεδιασμένο υποβραχιόνιο.

Όλες οι λειτουργίες ειδικά για το μηχάνημα μπορούν να εμφανίζονται με ευκρίνεια και να λειτουργούν διαισθητικά για τον χρήστη στην έγχρωμη οθόνη 7 ”. Όσο για την 8 ιντσών οθόνη AmaTron 4 και την 12,1 ίντσών AmaPad 2, αυτές διατίθενται για λειτουργία με ISOBUS. Αμφότερα τα τερματικά έχουν έγχρωμη οθόνη αφής ενώ διαθέτουν πρακτική διάταξη του MiniView, που σημαίνει ότι ο χειρισμός της οθόνης είναι εξαιρετικά άνετος και ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις γεωργίας ακριβείας.



Η μπούμα του ψεκαστικού ελέγχεται από το ContourControl, ένα σύστημα ενεργού προσανατολισμού που συνδυάζεται με το σύστημα αντιστάθμισης SwingStop, λειτουργίες που εξασφαλίζουν την καλύτερη διαδρομή του βραχίονα ακόμη και σε μεγαλύτερα πλάτη εργασίας, των 40 μέτρων. Το ContourControl προσφέρει επίσης έξυπνη γεωμετρία και επομένως διασφαλίζει ότι η απόσταση από τον στόχο διατηρείται πάντα ακριβής Στην πράξη, ενώ το ContourControl παρέχει την ιδανική διαδρομή της μπούμας το SwingStop βελτιστοποιεί την οριζόντια θέση, ειδικά στις μεγαλύτερου μήκους μπούμες.

Όπως λέει η εταιρεία, «αυτή η εξαιρετικά γρήγορη και ακριβής υδραυλική κίνηση του βραχίονα μεταφράζεται σε υψηλότερες ταχύτητες προώθησης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό ατομικό έλεγχο ακροφυσίων AmaSelect, αυτό οδηγεί στο υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία