BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με το βραβείο καινοτομίας SIMA αναγνωρίζεται το Amazone ZoneFinder για την χαρτογράφηση του εδάδους

Το ZoneFinder επιτρέπει την παρακολούθηση του εδάφους, όταν εγκαθίσταται στον καλλιεργητή Cenius TX, αλλά και την συλλογή άλλων χρήσιμων δεδομένων του τρακτέρ.

amazone-zonefinder-cenius-03

Βασίλης Σοφός

25
0

Συνεχή παρακολούθηση δεδομένων του εδάφους σε πραγματικό χρόνο αλλά και καταγραφή πληροφοριών του τρακτέρ επιτρέπει το σύστημα ZoneFinder της Amazone, το οποίο βραβεύεται από την απονομή βραβείων καινοτομίας της SIMA.

Το σύστημα βασίζεται στην τηλεμετρία, με μία μικρή μονάδα να τοποθετείται στον καλλιεργητή Cenius TX, και, συνδεδεμένη στο τρακτέρ, καταγράφει συνεχώς δεδομένα ενώ εργάζεται. Αυτό μετρά για παράδειγμα, δεδομένα του τρακτέρ όπως ταχύτητα, ελκτική δύναμη, κατανάλωση καυσίμου ή ολίσθηση, ενώ από την άλλη πλευρά παρακολουθούνται οι ρυθμίσεις του καλλιεργητή, όπως το βάθος εργασίας του Cenius-2TX.



Τα δεδομένα που συλλέγονται και εντοπίζονται γεωγραφικά συσχετίζονται με την κλίση (πλαγιές) και καθιστούν δυνατή την αναγνώριση της δομής του εδάφους χωρίς την επίδραση της τοπογραφίας. Τα δεδομένα μπορούν να προβληθούν ύστερα και να ληφθούν μέσω της διαδικτυακής πύλης που προσφέρει η Amazone.

Για παράδειγμα, σε σύγκριση με έναν χάρτη απόδοσης, ο αγρότης μπορεί να εντοπίσει εάν περισσότερες συμπαγείς περιοχές σε ένα οικόπεδο επηρεάζουν την απόδοση ή όχι. Στη συνέχεια θα είναι σε θέση ο χρήστης να προσαρμόσει τις εργασίες οργώματος ή ακόμη και τις πυκνότητες σποράς του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία