BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Iστορία μισού αιώνα στους νέους φορτωτές της σειράς 300 από την New Holland

Φέτος η New Holland γιορτάζει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαζική ανάπτυξη και παραγωγή του πρώτου της ελαστικοφόρου φορτωτή για τον γεωργικό και όχι μόνο κλάδο, με το τελευταίο της μοντέλο να φέρει φανερά το DNA των προκατόχων.

New-Holland-L328_02

Βασίλης Σοφός

36
0

Οι ελαστικοφόροι φορτωτές πλάγιας ολίσθησης έχουν γίνει βασικό εργαλείο και απαραίτητη επένδυση για καθημερινές δουλειές για πολλά αγροκτήματα, αποτελεί επίσης βασικό μέρος του DNA της New Holland, η οποία φέτος αναγνωρίζει 50 χρόνια καινοτομίας και ηγεσίας στη συγκεκριμένη κατηγορία μηχανήματων. Αφορμή -συνδεδεμένη με εργαλεία χορτονομής- για τη γέννηση των φορτωτών της New Holland στάθηκε η κίνηση ενός μηχανικού που ανακάλυψε ότι ο σχεδιασμός του χλοοκοπτικού του μπορούσε να γυρίσει από την πλευρά του για να επιτύχει μια ανοδική και προς τα εμπρός κίνηση, θεμέλιος λίθος που έκανε αποκλειστικότητα για την εταιρεία την κατασκευή των κατακόρυφης ανύψωσης βραχιόνων Super Boom.



Το 1971, η New Holland κατασκεύασε τον πρώτο της ελαστικοφόρο φορτωτή πλάγιας ολίσθησης σε μαζική παραγωγή, τον L35, ο οποίος είχε πολλές «πρωτιές» στην αγορά. Ο κατακόρυφος σχεδιασμός του ανυψωτικού επέτρεψε μεγαλύτερη πρσέγγιση και βελτιωμένη απόσταση για τη φόρτωση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο να προσφέρει μια ομαλή, σταθερή διαδρομή για τους χειριστές. Η New Holland κατέλαβε επίσης την ηγετική θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του χειριστή με το L35, καθώς ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που εισήγαγε προστασία από ανατροπή και πτώση αντικειμένων.



Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, η New Holland βελτίωσε τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα του αρχικού L35, αυξάνοντας την ικανότητα προσέγγισης και φόρτωσης, μειώνοντας τους χρόνους εργασίας και επεκτείνοντας τη σειρά μοντέλων συμπεριλαμβάνοντας και κόμπακτ ερπυστριοφόρους φορτωτές. Η τελευταία σειρά 300 προσφέρεται σε 9 νέα μοντέλα με απόδοση από 60 έως 90 ίππους και ονομαστική ικανότητα λειτουργίας από 815 έως 2.045 κιλά. Η επανασχεδιασμένη σειρά 300 παρέχει καλύτερη ορατότητα, μεγαλύτερο ύψος και προσέγγιση φόρτωσης ενώ οι λειτουργίες είναι διαμορφωμένες με γνώμονα την ανταπόκριση που είχε η εταιρεία τα 50 χρόνια από τον εκάστοτε χειριστή.



Η σειρά 300 σχεδιάστηκε, όπως αναφέρθηκε, με γνώμονα τον χειριστή. Νέα χαρακτηριστικά όπως η παρακολούθηση συντήρησης, η προστασία του κινητήρα και το χρονικό όριο ανάφλεξης για να εξασφαλιστεί η μέγιστη διάρκεια λειτουργίας και η παραγωγικότητα συμπληρώνουν όλες τις άλλες εύκολες στη χρήση λειτουργίες για τον χειριστή. Η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών τύπου LCD και 8 ιντσών με εφεδρική κάμερα δείχνει τα δεδομένα του κινητήρα απόδοσης και μαζί με τις εύχρηστες λειτουργίες, η οθόνη προσφέρει την ευελιξία των ρυθμίσεων του ηλεκτροϋδραυλικού ελέγχου, επιτρέποντας στον χειριστή να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του μηχανήματος στις ατομικές προτιμήσεις και ανάγκες.

Αξίζει να πούμε, τέλος, πως η New Holland δίνει τη ευκαιρία στους πελάτες που αγοράζουν ένα τέτοιο μηχάνημα κατά τη διάρκεια της επετείου να έχουν ένα αυτοκόλλητο «50 Years Edition» στην πίσω αριστερή πλευρά, για τιμήσει το ορόσημο των 50 χρόνων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία