BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Amazone: Νέος δίσκος X-Cutter για ρηχή επεξεργασία από τις δισκοσβάρνες Catros

Το ειδικό προφίλ δίσκου X-Cutter παράγει μια εντατική κίνηση σε ολόκληρη την επιφάνεια προσφέροντας μια υψηλή ένταση ανάμειξης κοντά στην επιφάνεια που προκαλεί ταχύτερη σήψη.

catrosxl3003-valtra-d0-kw-p7181245-d1-170822_2

Βασίλης Σοφός

105
1

Η Amazone επέκτεινε τη γκάμα των επιλογών δίσκου για τη δισκοσβάρνα Catros με το νέο δίσκο X-Cutter. Αυτός ο ειδικός, κυματιστού προφίλ δίσκος χρησιμοποιείται για πολύ ρηχή καλλιέργεια του εδάφους. Το ειδικό προφίλ του δίσκου παράγει μια εντατική κίνηση ολόκληρης της επιφάνειας, με την Amazone να λέει πως είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υψηλή ένταση ανάμειξης κοντά στην επιφάνεια που προκαλεί ταχύτερη σήψη. Αυτό παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες για την καλλιέργεια. 




Η πολύ ρηχή καλλιέργεια παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για προσεκτική διαχείριση της ισορροπίας του εδάφους. Η ρηχή καλλιέργεια μειώνει σημαντικά την απώλεια μέσω της εξάτμισης της πολύτιμης υγρασίας του εδάφους, ιδιαίτερα σε ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Πολύ λιγότερο χώμα μετακινείται από ό, τι με άλλους δίσκους, οι οποίοι πρέπει να λειτουργήσουν σε πολύ μεγαλύτερα βάθη για να μετακινήσουν ολόκληρη την επιφάνεια του εδάφους.

Επίσης, η ζήτηση για διατήρηση της υγιεινής του χώρου αυξάνεται. Μετά τη συγκομιδή, το έδαφος πρέπει να επεξεργάζεται πολύ ρηχά, έτσι ώστε οι κόκκοι και οι σπόροι ζιζανίων να μην θάβονται βαθιά αλλά να διατηρούνται στην επιφάνεια από την πολύ ρηχή καλλιέργεια. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι σπόροι έχουν εξαιρετικές συνθήκες βλάστησης και αυτά τα ανεπιθύμητα φυτά στη συνέχεια αφαιρούνται μηχανικά στην επακόλουθη λειτουργία της καλλιέργειας, προκειμένου να επιτευχθεί μια καθαρή «εκκίνηση» για την επόμενη καλλιέργεια. Ο δίσκος X-Cutter κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά σε ψηλές καλλιέργειες χάρη στην κοπή σε πλήρη επιφάνεια.



Ο βέλτιστος τεμαχισμός σε μικρό βάθος εργασίας σε συνδυασμό με έντονη μικροβιακή δραστηριότητα στο ανώτερο στρώμα του εδάφους προάγει ταχύτερη σήψη της σοδειάς. Έχοντας διάμετρο 480 χιλιοστών, ο δίσκος X-Cutter λειτουργεί πολύ καλά σε βάθη εργασίας από 2 έως 8 εκατοστά. Χάρη στο ειδικό κυματιστό προφίλ, οι δίσκοι διατηρούν αυτή την καλλιέργεια σε πλήρη επιφάνεια σε όλο το πλάτος εργασίας, ακόμη και σε αυτά τα πολύ ρηχά βάθη εργασίας. Παράλληλα, η εταιρεία κάνει λόγο για χαμηλές απαίτησεις ισχύος έλξης του τρακτέρ. Όπως αναφέρθηκε, οι νέοι δίσκοι είναι συμβατοί με τις δισκοσβάρνες Catros+ και CatrosXL ή μέσω τροποποίησης.



Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι η Amazone έχει προσθέσει και ένα άλλο νέο προϊόν στην γκάμα, τον άνω κύλινδρο μαχαιριών. Ο συνδυασμός του Catros με τον δίσκο X-Cutter και τον κύλινδρο μαχαιριού επιτρέπει την πραγματοποίηση μιας πολυδιάστατης δράσης κοπής, αυξάνοντας έτσι την ένταση του διαμήκους και πλευρικού τεμαχισμού. Συνεπώς, η διαδικασία αποσύνθεσης ενισχύεται ακόμη περισσότερο και μειώνεται η μετάδοση της νόσου στην επόμενη καλλιέργεια.


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

10-03-2023 17:04blootte

<a href=https://cialisshop.best>buy cialis online india</a> Clean reads were obtained by removal of reads containing adapter, ploy N and low quality reads from raw data

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία