BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πιο ανθεκτική και με μειωμένα κόστη συντήρησης η νέα πρέσα Roll-Bar 125 της New Holland

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, η New Holland Agriculture παρουσίασε τη νέα χορτοδετική Roll-Bar 125, τον διάδοχο της BR6090, που διατηρεί το θάλαμο στρογγυλών δεματιών αλλά προσφέρει αυξημένα επίπεδα ανθεκτικότητας ενώ έχει εύκολη και προσιτή συντήρηση.

new-holland-roll-baler-500x500_2

Βασίλης Σοφός

160
0

Διαθέσιμη τόσο με μονό ρότορα όσο και με ρότορα κοπής με μονάδα 15 μαχαιριών θα κάνει η New Holland την χορτοδετική στρογγυλών δεματιών Roll-Bar 125, την οποία αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Αξιοσημείωτος είναι ο νέος μοντέρνος σχεδιασμός με ένα μεγάλο πλαϊνό κάλυμμα που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση για εργασίες συντήρησης. Το μηχάνημα υποστηρίζεται από ελατήρια αερίου και διαθέτει ιδανικό άνοιγμα προς τα πάνω.



Εκτός από τα σημεία συντήρησης, υπάρχει χώρος αποθήκευσης για ρολά διχτυού αντικατάστασης. Το κύριο πλαίσιο της χορτοδετικής έχει τροποποιηθεί και ένα αμορτισέρ έχει τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές μεταξύ του κύριου πλαισίου και της πόρτας του χώρου αποσκευών για να εξασφαλιστεί ένα ήσυχο κλείσιμο.

Σύμφωνα με τη New Holland, ο συνδυασμός μεγάλου κυλίνδρου πατώματος,του κυλίνδρου εκκίνησης και της σταθερής αλυσίδας ράβδων του συστήματος στο θάλαμο κυλίνδρων διασφαλίζει πρώιμο σχηματισμό της μπάλας και ασφαλή εκκίνηση δεματιάσματος σε πολλές διαφορετικές συνθήκες και καλλιέργειες- από ξηρό άχυρο στο υγρό ενσίρωμα-.



Οι αλυσίδες μετάδοσης κίνησης με επιχρωμιωμένους και σκληρυμένους κρίκους και τα νέα, ειδικά σφραγισμένα έδρανα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Παράλληλα, η αναστροφή του υδραυλικού ρότορα με συμπλέκτη είναι πλέον διαθέσιμη και για τα μοντέλα με ρότορα μεταφοράς, έτσι ώστε το μηχάνημα να μπορεί να επανεκκινηθεί εύκολα σε περίπτωση μπλοκαρίσματος του ρότορα.

Πηγή: moderner-landwirt.de

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία