BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβάθμιση σε κάθε λεπτομέρεια για την βραβευμένη στη SIMA 2021 αλωνιστική CR Revelation της New Holland

Κάτω από δύσκολες συνθήκες συγκομιδής, η New Holland έρχεται να δείξει τα δυνατά σημεία της νέα γενιάς αλωνιστικών CR Revelation, όπως είναι το σύστημα η ενσωμάτωση του αισθητήρα Near Infrared (NIR) που επιτρέπει την ανάλυση, καταγραφή και χαρτογράφηση της σύνθεσης των καλλιεργειών κατά τη συγκομιδή.

01_CR10_90_Revelation_Tier4B_17_022B

Βασίλης Σοφός

54
0

Τη μέγιστη απόδοση με την τέλεια ποιότητα κόκκων υπόσχεται ότι θα δώσει στον παραγωγό η New Holland με τη νέα γενιά των βραβευμένων στην έκθεση SIMA 2021 αλωνιστικών CR Revelation. Ειδικά με το IntelliSense, το προληπτικό αυτόματο σύστημα ρύθμισης της συγκομιδής, πολλές νέες ενημερώσεις μεγιστοποιούν την απόδοση και ελαχιστοποιούν τις απώλειες και τα σπασμένα σιτηρά.



Ένας νέος αλγόριθμος δεδομένων δίνει στη CR μια βελτιστοποιημένη συμπεριφορά επιτάχυνσης και οδηγεί αμέσως το μηχάνημα στη μέγιστη απόδοση. Χάρη στον νέο αλγόριθμο, η μηχανή παραμένει στη μέγιστη απόδοση όταν ξεπεραστούν οι στιγμές πλήρους ισχύος. Κάτι ακόμη που γίνεαι γνωστό είναι πως από το 2021 όλα τα μοντέλα CR θα είναι εξοπλισμένα με το νέο σύστημα τηλεμετρίας στον βασικό τους εξοπλισμό. Τα δεδομένα απόδοσης και απόδοσης μεταφέρονται έτσι σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα δεδομένων MyNewHolland. Πιο συγκεκριμένα, xάρη στο MyNewHolland οι συνδεδεμένες μηχανές μεταδίδουν τα δεδομένα στο cloud. Εκεί, μεταξύ άλλων, υπάρχουν δεδομένα διαύλου CAN, μηνύματα σφάλματος και παραμέτροι ρύθμισης.



Παράλληλα, τα εισερχόμενα δεδομένα αναλύονται στην «αίθουσα ελέγχου». Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας λογισμικό που ανιχνεύει παρατυπίες και ιδιαιτερότητες του μεμονωμένου μηχανήματος και αναφέρονται ανάλογα. Οποιαδήποτε ανωμαλία εντοπιστεί από το δωμάτιο ελέγχου θα σταλεί απευθείας στον αντιπρόσωπο και στην ομάδα σέρβις της New Holland.



Χάρη στη σχετική προηγούμενη γνώση, η ομάδα μπορεί να συνεργαστεί με το προσωπικό επί τόπου για να διορθώσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά μπορούν να παραγγελθούν απευθείας και αυτό μειώνει το χρόνο διακοπής λειτουργίας και επισκευής στο ελάχιστο.

Διπλή βράβευση

Αξίζει να πούμε ότι η εταιρεία βραβεύτηκε τόσο για την καινοτομία που υοθετετεί το σύστημα ανίχνευσης NutriSense NIR των θεριζοαλωνιστικών της όσο και για τους αισθητήρες πίεσης του συστήματος καθαρισμού. Το πρώτο βραβείο που εξασφάλισε η New Holland στην έκθεση SIMA 2021 ήταν το Ασημένιο Μετάλλιο για την τεχνολογία ανάλυσης θρεπτικών στοιχείων NutriSense NIR στην κατηγορία «From Harvest to Storage».



Η New Holland είπε ότι καθώς οι αγρότες προσπαθούν να λειτουργήσουν με βιώσιμο τρόπο, η συλλογή αγρονομικών δεδομένων αποκτά θεμελιώδη σημασία, για να τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν συνεχείς αποφάσεις προς μεγιστοποίηση των πωλήσεών τους.



Η ενσωμάτωση του αισθητήρα Near Infrared (NIR) επιτρέπει την ανάλυση, καταγραφή και χαρτογράφηση της σύνθεσης των καλλιεργειών κατά τη συγκομιδή. Η λειτουργία βασίζεται στη μέτρηση της απορρόφησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον αισθητήρα NIR. Αυτό επιτρέπει στους αγρότες να επωφεληθούν στο έπακρο από την πώληση των προϊόντων τους, καθώς η τιμή συνδέεται με την ποιότητα της συγκομιδής (σύμφωνα με παραμέτρους όπως η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή λίπη).

Χάλκινο βραβείο

Η New Holland κερδίζει και το Χάλκινο Μετάλλιο για τους αισθητήρες πίεσης του συστήματος καθαρισμού. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα ανάλυσης πίεσης καθαρισμού επιτρέπει μια ταχύτερη συγκομιδή επιδιώκοντας τη μέγιστη ποιότητα. Το σύστημα μετρά την πίεση στο πέταλο καθαρισμού, πάνω και κάτω από το κόσκινο και ειδοποιεί τον χειριστή εάν είναι υπερφορτωμένο ή όχι. Αυτό βοηθά στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων για τυχόν προσαρμογές που απαιτούνται. Σύμφωνα με την New Holland, οι χειριστές θα έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο του μηχανήματος, το οποίο θα φέρει με τη σειρά του λιγότερες απώλειες κόκκων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία