BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε τροχιά πλήρους αυτοματοποίησης της συγκομιδής η Future Acres με το ρομπότ Carry

Μέσω της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης (AI), του αυτοματισμού και της ηλεκτρικής ενέργειας, ο ηλεκτρικός «σύντροφος» της αγροτικής ρομποτικής συγκομιδής Carry,στοχεύει στο να βελτιώσει τη διαδικασία συγκομιδής με τη δυνατότητα μεταφοράς έως 500 κιλών καλλιεργειών σε όλα τα εδάφη και σε όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

60cARRY

Βασίλης Σοφός

53
0

Η Sun World International, παγκόσμιος ηγέτης ποικιλιών φυτών και ειδικός σε θέματα γενετικής, και η Future Acres -νεοσύστατη εταιρεία που κατασκευάζει το ρομπότ Carry- ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας. Αυτλή ξεκινά με μια αρχική δοκιμή και το πιλοτικό πρόγραμμα στο Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας της Sun World. Επόμενο βήμα οι 2.000 καλλιεργητές της Sun World να καλλιεργήσουν 55.000 στρέμματα έχουν στο παγκόσμιο αυτό ταξίδι συνοδό τα ρομπότ Carry. Η Future Acres λάνσαρε τον ρομποτικό βοηθό συγκομιδής Carry νωρίτερα φέτος.



Μέσω της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης (AI), της αυτοματοποίησης και της ηλεκτρικής ενέργειας, ο ηλεκτρικός σύντροφος της ρομποτικής γεωργικής συγκομιδής Carry πρόκειται να απλοποιήσει τη διαδικασία συγκομιδής με τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 500 κιλών καλλιεργειών σε όλα τα εδάφη και σε όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτή η ιδέα αυξάνει την αποδοτικότητα παραγωγής έως και 30%, με την εταιρεία να λέει ότι μέσα σε 80 ημέρες έχει πραγματοποιηθεί η απόσβεση.



Οι μηχανικές δυνατότητες μάθησης και όρασης επιτρέπουν επίσης στο μηχάνημα να αποφεύγει εμπόδια όπως τα δέντρα και τους ανθρώπους, να συλλέγει και να εφαρμόζει συλλεχθέντα δεδομένα για να ενισχύσει περαιτέρω την ακρίβειά του. Χρησιμοποιώντας αυτονομία που λειτουργεί με υπολογιστή ή μέσω τηλεχειρισμού, το Carry ακολουθεί αυτόνομα και με ασφάλεια τους αγρότες για μια ολόκληρη μέρα, αφού το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία αυτονομίας 7-10 ωρών.

Αυτοματοποίηση της διαδικασίας συγκομιδής

«Ενδιαφερόμαστε για οτιδήποτε βελτιώνει την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των παραγωγών μας και πιστεύουμε ότι το Carry θα μπορούσε να είναι μια τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι στον κλάδο, όχι μόνο για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας συγκομιδής αλλά και για την συνολική βελτίωση της καθημερινής ζωής των εργαζομένων στο χωράφι, δηλώνει στέλεχος της Sun World International.



«Λύνοντας τα χέρια όσων γνωρίζουν τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στην εργασία στο πεδίο και τι απαιτεί η εργασία, θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την τεχνολογία και να προσαρμόσουμε τις προσφορές της για να καλύψουμε αυτές τις πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Το Carry είναι το μέλλον της συγκομιδής και πιστεύουμε ότι η ευθυγράμμιση με την Sun World θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος και βοηθώντας τους αγρότες να παραμείνουν κερδοφόροι. Προβλέπουμε ότι αυτή η συνεργασία αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την Future Acres», δήλωσε από την πλευρά της η Suma Reddy, CEO της Future Acres.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία