BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην έκθεση Agritechnica 2022 η πρεμιέρα της σπαρτικής Lemken Solitair DT

Solitair DT είναι το όνομα της νέας γενικής χρήσης σπαρτικής της Lemken που ακολουθεί τη σειρά Compact Solitair. Προκειμένου να εξοικονομηθεί δύναμη έλξης, τα μηχανήματα έχουν γίνει ελαφρύτερα ενώ ενσωματώνουν πολλές επιλογές ευέλικτου εξοπλισμού.

Screenshot_2021-11-17_at_10_56_28_AM_2

Βασίλης Σοφός

55
0

Ένα από τα μηχανήματα της Lemken που αναμένεται να δουν οι επισκέπτες της έκθεσης Agritechnica 2022 στο Ανόβερο είναι η νέα σπαρτική Solitair DT. Στην αρχή της «καριέρας» του, το μηχάνημα θα έρχεται με πλάτος εργασίας 4 ή 6 μέτρων, ενώ θα ακολουθήσει και έκδοση 9 μέτρων. Το μηχάνημα διαθέτει ένα νέο κορυφαίο κύλινδρο συσκευασίας ελαστικών με προφίλ AS, εναλλακτικά όμως υπάρχει ένα πεδίο ισοπέδωσης ή μηχανισμός εκρίζωσης. Το παρακάτω πεδίο σβάρνας με δύο σειρές δίσκων (46,5 εκ.) είναι γνωστό από το Heliodor. Προαιρετικά, υπάρχουν και κυματοειδείς δίσκοι, οι οποίοι στη συνέχεια δουλεύουν μόνο μια λωρίδα πλάτους 2 εκ. στη σειρά σποράς.



Τα παρελκόμενα μπορούν να εξοπλιστούν με μονή ή διπλή χοάνη 5.100 λίτρων και δύο ξεχωριστά συστήματα μέτρησης για την τοποθέτηση λιπάσματος ή δεύτερου σπόρου με τους διανομείς να λειτουργούν ηλεκτρικά. Οι κύλινδροι αλλάζονται απλά, με διαφορετικά διαμετρήματα. Η χωριστή εναπόθεση λιπάσματος (διπλή βολή) πραγματοποιείται με προαιρετικούς δισκοσυλλέκτες (40 εκ.), ενώ είναι επίσης δυνατή η εναπόθεση και των δύο μέσων στο κοίλωμα σπόρων (μία βολή). Πίσω από τους δίσκους υπάρχει ένας κύλινδρος συσκευασίας ελαστικών (90 εκ.) με πιο γωνιακό προφίλ, ο οποίος ενοποιεί ξανά το χώμα σε όλο το πλάτος εργασίας.

Ένας πλαστικός κύλινδρος δακτυλίου (ή εναλλακτικά μια λαστιχένια σβάρνα) προσαρμόζεται σε αυτό για την περαιτέρω προσφράγιση των σειρών. Η απόσταση σειρών είναι είτε 12,5 είτε 16,7 εκ. Οι διπλοί δίσκοι μαχαιριών Optidisc διαθέτουν μηχανική ή προαιρετική υδραυλική ρύθμιση πίεσης για την προσαρμογή των μαχαιριών. Τέλος, ένας συρόμενος κύλινδρος αναλαμβάνει τον έλεγχο βάθους και πιέζει τον σπόρο. Με δακτυλίους που αλλάζονται στους διανομείς, είναι δυνατά διαφορετικά σχέδια και ρυθμοί γραμμής σποράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία