BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Lemken αποκαλύπτει το νέο της καλλιεργητή Karat 10

Ο νέος καλλιεργητής τριών δοκών Karat 10 της Lemken διαθέτει μια σειρά από βελτιωμένα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, όπως τα δόντια, τα οποία είναι πλέον διατεταγμένα συμμετρικά γύρω από τον άξονα, καθιστώντας το μηχάνημα εξαιρετικά χαμηλό στο βύθισμα και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εντατική ανάμειξη.

The-new-Lemken-Karat-10-cultivator-in-action

Βασίλης Σοφός

313
0

Σχεδιασμός και τεχνολογία στο νέο καλλιεργητή Karat 10 της Lemken δημιουργούν ένα ένα ελκυστικό και αξιόπιστο εργαλείο, με την υπογραφή της γερμανικής φίρμας. Το νέο μοντέλο της Lemken, εξασφαλίζει χαμηλότερες απαιτήσεις πρόσφυσης και μικρότερο πλευρικό βύθισμα σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείται ο καλλιεργητής με συστήματα καθοδήγησης τροχιάς. Όλα αυτά βασίζονται στην αποτελεσματικότητα του καλλιεργητή Karat, ο οποίος είναι επιτυχημένος εδώ και πολλά χρόνια.

Προαιρετικός εξοπλισμός

Το εργαλείο είναι πλέον διαθέσιμο με περισσότερες παραλλαγές εξοπλισμού και επιλογές ράβδου ζεύξης από πριν, ανοίγοντας ακόμα πιο ευέλικτες εφαρμογές στην επαγγελματική φυτική παραγωγή και επιτρέποντας την χρήση με τρακτέρ που έχει ακόμη και το μέγιστο πλάτος ελαστικών. Τα μερίδια των φτερών για ρηχή καλλιέργεια έχουν διευρυνθεί. Εναλλακτικά, τα στενά μερίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βαθιά καλλιέργεια. Οι νέες, ειδικά διαμορφωμένες πλάκες οδηγών βελτιώνουν το αποτέλεσμα ανάμειξης.



Το Karat 10 μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με μερίδια DeltaCut για ρηχή καλλιέργεια, τα οποία διατίθενται προαιρετικά, κατασκευασμένα από το ανθεκτικό καρβίδιο. Το μηχάνημα συνοδεύεται από ένα σύστημα γρήγορης αλλαγής, που επιτρέπει στους χειριστές να ορίζουν βάθη εργασίας μεταξύ 5 και 30 εκατοστών γρήγορα και εύκολα. Τα εργαλεία ισοπέδωσης άκρων, τα οποία επιτρέπουν τη χρήση του εργαλείου ενώ είναι διπλωμένο, είναι μια ακόμη νέα προσθήκη. Ο καλλιεργητής διατίθεται προαιρετικά με ανώτατο τμήμα δίσκου προαιρετικά. Αυτό διασφαλίζει ότι μεγάλοι όγκοι οργανικής ύλης μπορούν να ενσωματωθούν ακόμη καλύτερα στο έδαφος.

Έλεγχος στην ισοπέδωση

Οι δίσκοι, οι οποίοι αιωρούνται μεμονωμένα σε φυλλοειδή ελατήρια, κόβουν την οργανική ύλη και διασπούν χονδρόκοκκο χώμα, έτσι ώστε το μηχάνημα να μπορεί να αναμιγνύει εντατικά το χώμα και να λειτουργεί χωρίς να βουλώνει. Τα κεντρικά ρυθμιζόμενα στοιχεία ισοπέδωσης που παρέχονται πίσω από το τμήμα του δοντιού εξασφαλίζουν ομοιόμορφη ισοπέδωση, σύμφωνα με τη Lemken. Διατίθενται επίσης προαιρετικά ειδικά διαμορφωμένοι τροχοί, οι οποίοι κινούνται μπροστά από τον κύλινδρο για βέλτιστα αποτελέσματα, ιδιαίτερα κατά την εργασία σε βαριά εδάφη.

Ο νέος καλλιεργητής Karat διατίθεται τόσο σε αναρτώμενη όσο και σε ημιαναρτώμενη επιλογή, με πλάτος εργασίας μεταξύ τριών και επτά μέτρων. Ένας ενισχυτής πρόσφυσης και το σύστημα ContourTrack για εργασία σε λοφώδες έδαφος διατίθενται ειδικά για τα ημιαναρτώμενα μοντέλα, λέει η εταιρεία. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν από την πλήρη σειρά κυλίνδρων Lemken, εάν απαιτείται. Προαιρετικά διατίθεται και μια σβάρνα για την αφαίρεση του χώματος από τις ρίζες. Οι πρώτες εκδόσεις του νέου Karat 10 θα είναι διαθέσιμες από το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: Agriland

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία