BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέο τρακτέρ Terrus υβριδικού συστήματος κίνησης ετοιμάζει η Steyr για το 2023

Ο αυστριακός κατασκευαστής τρακτέρ εργάζεται επάνω σε ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για τη σειρά Terrus και τα πρώτα πρωτότυπα θα είναι έτοιμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, βασισμένα στο φουτουριστικό μοντέλο Steyr Konzept που αποκαλύφθηκε στην Agritechnica το 2019.

Steyr-range-2020_1600x900

Βασίλης Σοφός

2950
0

Η αυστριακή κατασκευάστρια Steyr ετοιμάζει το πρώτο της υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για τη σειρά τρακτέρ Terrus. Η Steyr δεν έχει ωστοσο δημοσιεύσει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το κινητήριο σύνολο. Αυτό που είναι γνωστό όμως είναι ότι το τρακτέρ θα είναι εξοπλισμένο με μια γεννήτρια που τροφοδοτείται από τον κινητήρα πετρελαίου και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για ένα πακέτο μπαταριών.

Τυπική μετάδοση

Το τρακτέρ θα φέρει ένα κανονικό κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο είναι μερικώς ηλεκτροκίνητο. Πρόκειται για ένα υβριδικό σειριακό, που σημαίνει ότι ο πετρελαιοκινητήρας μπορεί να χρησιμεύσει ως γεννήτρια ισχύος για τον ηλεκτροκινητήρα (σειριακό), αλλά και οι δύο κινητήρες μπορούν επίσης να κινήσουν τους τροχούς ανεξάρτητα (παράλληλο). Επομένως, θα μπορεί να σβήσει ο κινητήρας και το να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για μικρό χρονικό διάστημα – για παράδειγμα σε μια ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Ανάκτηση ενέργειας

Η μπαταρία ανακτά επίσης ενέργεια κατά την πέδηση, σύστημα που συναντά κανείς στα νέα ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. οχήματα. Η Steyr λέει ότι με αυτή την εξέλιξη θέλει να αυξήσει την πυκνότητα ισχύος και την ισχύ του τρακτέρ, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού συστήματος κίνησης.



Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα κυκλοφορήσουν τα πρωτότυπα και μέσα σε πέντε χρόνια η Steyr στοχεύει στην εμπορευματοποίηση της ιδέας αυτής. Μια ιδέα που βασίζεται στο Steyr Konzept, αυτό το φουτουριστικό τρακτέρ που η κατασκευάστρια παρουσίασε στην Agritechnica το 2019.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία