BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην έκθεση Fieragricola η πρεμιέρα ερπυστριοφόρου Trekker 4 της Landini

Λίγες μέρες έμειναν για την έκθεση Fieragricola που θα πραγματοποιηθεί στη Βερόνα της Ιταλίας, εκεί όπου η Landini, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το αναβαθμισμένο Trekker 4, το ειδικό μοντέλο της φίρμας για στενές αμπελουργικές και οπωροκηπευτικές εφαρμογές.

TREKKER4F_Plat_Field_Tiller_03

Βασίλης Σοφός

338
1

Ικανά να εγγυηθούν αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και άνεση σε κάθε τύπο εδάφους λέει η Landini ότι είναι τα ανανεωμένα Trekker4, που έχουν πλέον φτάσει στην τέταρτη γενιά τους.



Η τέταρτη γενιά του μοντέλου είναι βαθιά ανανεωμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες και συνεχίζει να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, ενώ σήμερα στην έκδοση του 2022 διαθέτει κινητήρα Stage V αλλά νέα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Νέο μοντέλο με 120 ίππους για στενά σημεία ή μεγάλες πλαγιές

Η σειρά Trekker4 είναι διαθέσιμη σε 5 μοντέλα: 4-085, 4-095, 4-105, 4-110, 4-120. Το τελευταίο μοντέλο είναι εντελώς νέο και με αυτό η κυμαινόμενη ισχύς ξεκινά από τους 75 ίππους και φτάνει τους 112 ίππους. Η έκδοση με το γράμμα F (αμπελουργικά), φέρει χαρακτηριστικά ιδανικά για εργασία ανάμεσα σε στενές σειρές, ενώ η έκδοση M (Βουνό) είναι σχεδιασμένη ειδικά για μεγάλες πλαγιές.

Τετρακύλινδροι 2,9 λίτρων κινητήρες της Deutz

Τα κινητήρια σύνολα που τροφοδοτούν τα μοντέλα έρχονται από την Deutz, η οποία δίνει στην Landini ένα οκταβάλβιδο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με κυβισμό 2,9 λίτρων, εξοπλισμένο με διαφορετικές λύσεις περιορισμού εκπομπών ανάλογα με το μοντέλο.



Ο κινητήρας συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων της Argo Tractors, με δύο σειρές και τέσσερις ταχύτητες, το οποίο προσφέρει 16 ταχύτητες εμπρός και 8 ταχύτητες όπισθεν και διαμορφώνεται με overdrive, για να αυξήσει την τελική ταχύτητα στα 15 χλμ./ώρα ή, εναλλακτικά, με τη ρύθμιση creeper που επιτρέπει ελάχιστη ταχύτητα 300 μέτρων την ώρα.

Ερπύστριες με ατσάλινη ή λαστιχένια δομή

Στην έκδοση F, με στενή τροχιά 1.100 χλστ., οι ατσάλινες ερπύστριες έχουν πλάτη από 310 έως 360 χιλιοστά, ενώ στην έκδοση Μ με τροχιά 1.300 χιλιοστά το πλάτος είναι 400 ή 450 χιλιοστά. Οι λαστιχένιες ερπύστριες από την άλλη έχουν πλάτος -και στις δύο εκδόσεις-400 χιλιοστά.

Ενισχυμένη πίσω ανύψωση ικανότητας 3150 κιλών

Τα Trekker4 Stage V είναι εξοπλισμένα στον βασικό εξοπλισμό με ένα υδραυλικό κύκλωμα διπλής αντλίας, ένα των 28,5 λίτρων ανά λεπτό για το σύστημα διεύθυνσης και ένα των 42 λίτρων ανά λεπτό για τη διαχείριση του ανυψωτικού και των διανομέων. Παράλληλα, δύο ακόμη (προαιρετικά) μπορούν να προστεθούν στον βασικό εξοπλισμό, που αποτελούνται από τρεις πίσω υδραυλικούς διανομείς -έως πέντε συνολικά- με έξι μπροστινούς ταχυσύνδεσμους και ρυθμιστή ροής.



Το πίσω ανυψωτικό, περαιτέρω βελτιωμένο σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση και συμπληρωμένο από την επιλογή ELS (Ergonomic Lift System, το οποίο επιταχύνει τους ελιγμούς στο κεφαλάρι), έχει μέγιστη χωρητικότητα 3.150 κιλών στην τυπική διαμόρφωση, η οποία μπορεί να φτάσει τα 4.500 κιλά κατόπιν παραγγελίας.

Αντικραδασμική και μονωμένη πλατφόρμα

Μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες στα τελευταία μοντέλα είναι η νέα πλατφόρμα, εντελώς αναρτημένη από το κάτω μέρος και το χώρο του κινητήρα, μια λύση που επιτρέπει την πλήρη μόνωση από τη θερμότητα και τους κραδασμούς, λέει η ιταλική φίρμα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-01-2023 20:11ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Καλησπέρα σας Ενδιαφέρομαι για ενημερωθώ για την νέα σειρά Trekker4 έκδοση M (Βουνό) είναι σχεδιασμένη ειδικά για μεγάλες πλαγιές 1.Σε τι hp υπάρχει 2. Και ποιές ειναι οι τιμές τους Επειδή είμαι νέος αγρότης και θέλω να ενταχθώ στο νέο πρόγραμμα Ευχαριστώ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία