BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη νέα σειρά μεσαίων τρακτέρ Profi 116 και 150 ίππων λανσάρει η Steyr

Ο αυστριακός κατασκευαστής επικεντρώνεται με την αναβαθμισμένη σειρά στο κιβώτιο, εισάγονταςα πολλά προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά στη χρήση του CVT, ενώ τα νέα μοντέλα φέρνουν και μια αυτόματη ανάρτηση καμπίνας, μαζί με κάποιες προσθήκες για αυξημένη ορατότητα προς όφελος του χειριστή.

Steyr-2

Βασίλης Σοφός

367
0

Τη νέα της γκάμα Profi των μεσαίων τρακτέρ παρουσιάζει η Steyr, η οποία αναβαθμίζει τα δημοφιλή της μοντέλα σε καίριους τομείς. Ο αυστριακός κατασκευαστής εφοδιάζει τα τρακτέρ με κινητήρες 116 ίππων και 150 ίππων (με μέγιστο μεταξύ 125 και 158 ίππους), προθέτοντας νέα χαρακτηριστικά για το 2022, που θα επιτρέψουν στους χειριστές να εργαστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια, μέσα σε μια καμπίνα με μεγαλύτερη ορατότητα και εργονομία, ενώ μαζί φέρνει και νέες δυνατότητες προσαρμογής για τις ψηφιακές και τεχνικές ρυθμίσεις του τρακτέρ.

Επιπλέον, σημαντικές βελτιώσεις έγιναν και στο κιβώτιο ταχυτήτων CVT. Στην κορυφή της νέας γκάμας Profi, ο εξακύλινδρος 6145 αντικαθίσταται από τον 6150 Profi, ο οποίος έχει μετονομαστεί για να αντιπροσωπεύει τους 150 ίππους που αποδίδει. Όλα τα άλλα μοντέλα Profi, που διαθέτουν τετρακύλινδρους κινητήρες, διατηρούν τους προηγούμενους κωδικούς στα πάνελ τους.

Ανανέωση στην καμπίνα για αυξημένη ορατότητα

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στα νέα μοντέλα εντοπίζονται μέσα στην καμπίνα και γύρω από αυτήν. Αυτή είναι πλέον προσβάσιμη μέσω ενός νέου εργονομικά βελτιωμένου χώρου εισόδου με σκαλοπάτια αλουμινίου όπως αυτά στα μεγαλύτερα τρακτέρ Steyr Absolut CVT, ενώ παρέχεται πλέον και ένας υψηλής απόδοσης φωτισμός εισόδου με led για διευκόλυνση εισόδου και εξόδου στο σκοτάδι. Ένα νέο σύστημα προσάρτησης τρίτου σημείου περιλαμβάνει δείκτη θέσης και βελτιώνει τη σταθερότητα και την ασφάλεια, με λεπτομέρειες σχεδιασμένες να διευκολύνουν τη γρήγορη προσάρτηση του τρίτου σημείου και τον έλεγχο θέσης από την καμπίνα.

Άλλες εξωτερικές βελτιώσεις της καμπίνας περιλαμβάνουν νέα μοντέρνα πλαϊνά φλας led που επικαλύπτουν τα φλας όταν ενεργοποιούνται. Παράλληλα, οι νέοι προαιρετικοί φάροι led είναι αναδιπλούμενοι για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ζημιάς. Ο χαμηλά τοποθετημένος μπροστινός υαλοκαθαριστήρας παρέχει 60% μεγαλύτερη επιφάνεια σάρωσης από την προηγούμενη σχεδίαση, με αποτέλεσμα μια καλύτερη ορατότητα και μια αυξημένη ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες. Αυτό το χαρακτηριστικό συμπληρώνεται από έναν πιο συμπαγή και λιγότερο ογκώδη καθρέφτη για πίσω. Ο νέος μοχλός υαλοκαθαριστήρα τύπου αυτοκινήτου στα μοντέλα Profi/Profi CVT ενσωματώνει βελτιωμένο αυτόματο καθαρισμό, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια, λέει η κατασκευάστρια.



Πρόσθετες βελτιώσεις εστιασμένες στην άνεση της καμπίνας που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμπειρία του χειριστή περιλαμβάνουν την επιλογή πνευματικής ανάρτησης καμπίνας, μια δυνατότητα που είναι πλέον προαιρετική στα μοντέλα Steyr Impuls CVT. Νέο είναι επίσης το premium δερμάτινο τιμόνι και οι αναβαθμίσεις του αποθηκευτικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου ενός θαλάμου ψυγείου στα μοντέλα Profi και Profi CVT για να διατηρούνται δροσερά όσα χρειάζεται ο χειριστής κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Επιπροσθέτως, ένα ραδιόφωνο DAB με Bluetooth, νέα καλύτερα ηχεία και μια κεραία DAB, σε συνδυασμό με την επιλογή ψηλής οροφής, παρέχουν βελτιωμένο ήχο.

Η ψηφιοποίηση στο επίκεντρο

Οι βελτιώσεις για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του εργαλείου και των εργασιών περιλαμβάνουν μια νέα ράγα οθόνης με ενσωματωμένο οδηγό καλωδίωσης και δύο υποδοχές USB. Ένα κιτ εγκατεστημένο από τον αντιπρόσωπο για μια θήκη tablet είναι προαιρετικό, όπως και μια βάση κινητού τηλεφώνου. Υπάρχει επίσης ένα νέο προηγμένο joystick που δεν επιτρέπει μόνο τον έλεγχο επιλεγμένων υδραυλικών λειτουργιών, αλλά περιλαμβάνει και κουμπιά εμπρός/πίσω, παρέχοντας μια άλλη επιλογή αλλαγής κατεύθυνσης με το ένα χέρι για να ταιριάζει στις προτιμήσεις του χειριστή, ελαχιστοποιώντας την κίνηση του χεριού και μεγιστοποιώντας τους χρόνους απόκρισης.

Τα τρακτέρ Steyr Profi CVT επωφελούνται, τέλος, και από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων που έχει δεχτεί σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά τις προσαρμόσιμες ρυθμίσεις του, για να προσφέρει μια καλύτερη οδηγική εμπειρία στον χειριστή. Αυτή η δυνατότητα προσαρμογής επιτρέπει στους χειριστές να προσαρμόζουν, να αποθηκεύουν και να ανακαλούν τη συμπεριφορά του τρσκτέρ σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τις απαιτήσεις εφαρμογής. Όπως τονίζει η ίδια η Steyr, τα χαρακτηριστικά οδήγησης του Profi CVT έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς, όπως η επιτάχυνση και η επιβράδυνση, η απόκριση του μοχλού και η ευαισθησία του πεντάλ.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία