BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρωτιά για την «all-round» σειρά τρακτέρ G της Valtra από κριτές του Farm Machine

Ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα «all-rounder» τρακτέρ χαρακτήρισε η επιτροπή του θεσμού Farm Machine 2022 τη μεσαία σειρά τρακτέρ της Valtra, με τα μοντέλα της των 105 έως 145 ίππων να είναι εδώ και πολύ καιρό αρκετά δημοφιλή στο ευρωπαϊκό αγροτικό κοινό.

valtra-g-series-g135-unlimited-option-800-800_2

Βασίλης Σοφός

573
0

Με ισχυρό όπλο πειθούς τις αυξημένες ικανότητες σε εργασίες φόρτωσης και την ευελιξία σε στενούς χώρους, η σειρά G της Valtra ώθησε την επιτροπή του διαγωνισμού Farm Machine 2022 να αναγνωρίσει στα μοντέλα της φινλανδικής εταιρείας πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον χρήστη να εργαστεί σε ποικίλους τομείς.



Η φινλανδική εταιρεία προσφέρει ένα από τα καλύτερα τρακτέρ γενικής χρήσης, δήλωσε η κριτική επιτροπή του Farm machine και αυτό γιατί με τις ιπποδυνάμεις των 105 έως και 145 ίππων διαθέτει καλή απόδοση και στη δοκιμή πρόσφυσης απέδειξε ότι είναι ελαφρύτερο και επιτρέπει πιο ευέλικτη εργασία με τον μπροστινό φορτωτή από τα προηγούμενα μοντέλα Valta σε αυτήν την κατηγορία επιδόσεων. Ωστόσο, δεν γίνονται συμβιβασμοί για εκείνον που θα εργαστεί σκληρά στο χωράφι.



Η διεθνής κριτική επιτροπή και συγκεκριμένα ο Alexander Bohnsack, αρχισυντάκτης του Agrartechnik, εντυπωσιάστηκε από τις εκτεταμένες επιλογές Smart Farming: «Καθοδήγηση», Isobus, Section Control, Variable Rate Control, διαχείριση εργασιών μέσω TaskDoc, με τη σειρά G «να έχει πολλά επιχειρήματα για αυτό», λέει ο ίδιος.

Έξυπνη γεωργία για αρχάριους

Στους συντάκτες άρεσε πολύ το υποβραχιόνιο Smarttouch στη σειρά εξοπλισμού Versu. Η ιδέα δεν είναι νέα αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα συστήματα στην αγορά, είπαν οι κριτές. Πρώτα, η οθόνη δείχνει μια εικόνα του τρακτέρ. Εκεί γίνεται η επιλογή του τι θέλει ο καθένας να ρυθμίσει.



Εάν είναι απαραίτητο, ο χρήστης μπορεί να κάνει εναλλαγή μεταξύ του μπροστινού και του πίσω μέρους του μηχανήματος με απλή σάρωση με το δακτυλό του. Ουσιαστικά, το μενού λειτουργεί σε όλα τα σημεία με δύο επίπεδα. Επομένως, εάν ο χρήστης έχει επιλέξει μια περιοχή μενού από την οθόνη έναρξης, δεν έχε παρά να κάνει κλικ άλλη μία φορά μέχρι να ορίσει αυτό που θέλει. Ένα ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι κριτές.

Farm Machine 2022

Μια κορυφαία κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες γεωργικής μηχανικής από 14 γεωργικά έντυπα και ψηφιακά μέσα από όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, καθόρισε τα τρία καλύτερα νέα προϊόντα και καινοτομίες σε 12 κατηγορίες - από μεγάλα τρακτέρ έως ειδικά τρακτέρ, από όργωμα μέχρι συγκομιδή ζωοτροφών και logistics. Μέχρι τις 23 Μαρτίου θα ανακοινώνονται διαδοχικά οι νικητές των 12 κατηγοριών και ο νικητής του «Βραβείου Επιλογής Κοινού» στο agrarheute.com.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία