BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βραβείο σχεδιασμού Red Dot για το 2022 κερδίζει το Steyr Terrus CVT

Σχεδιασμός και λειτουργικότητα πηγαίνουν μαζί για τις κατασκευάστριες όπως η Steyr, που τιμάται για το στιλ του Terrus CVT για δεύτερη φορά, αφού πρόσφατα του είχε απονεμηθεί βραβείο «Excellent Product Design» από τα διεθνή βραβεία σχεδιασμού της Γερμανίας. Τα τελευταία ήρθε να επισφραγίζει ο θεσμός Red Dot.

steyr_6300_terrus_cvt_0521_at_a9_08500_ret_1500_1000

Βασίλης Σοφός

305
0

Το Terrus CVT της Steyr ανανεώθηκε και λαμβάνει το δεύτερο σημαντικό διεθνές βραβείο σχεδίασης που αναγνωρίζει τη συμβολή βασικών χαρακτηριστικών στυλ στις δυνατότητές του, την άνεση και την αποτελεσματικότητά του. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής να απονείμει στο Terrus CVT το βραβείο στην κατηγορία Σχεδιασμός Προϊόντων στο Red Dot Design Award 2022 είναι η τελευταία διάκριση για το νέο Terrus CVT που κυκλοφόρησε το 2021.

Στη νέα του γενιά Τα τρακτέρ δεύτερης γενιάς Terrus CVT κυκλοφόρησαν πέρυσι, διαδεχόμενα την αρχική γκάμα που κυκλοφόρησε το 2015. Αποτελώντας μια τριάδα μοντέλων από 250-300 ίππους με κιβώτια CVT, η σχεδίαση της νέας γκάμας Terrus CVT είναι επηρεασμένη από τη φιλοσοφία «αβανγκάρντ» της Steyr . Η μορφή του αρχικού Terrus CVT ανανεώθηκε τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα, συνδυάζοντας στυλ και πρακτικότητα.



Ο David Wilkie, διευθυντής του Design Center της Stey και επικεφαλής της ομάδας πίσω από το στυλ του νέου Terrus CVT, λέει ότι η πρόθεση πίσω από την εξωτερική σχεδίαση ήταν να δημιουργηθεί μια τολμηρή και πρωτοποριακή εμφάνιση με την πρώτη ματιά, αλλά με πρακτικότητα κάτω από όλο αυτό. «Η Steyr είναι γνωστή για τον στοχαστικό της σχεδιασμό και στόχος μας ήταν να ξεπεράσουμε το στυλ και τη φόρμα πέρα ​​από την εμφάνιση. Υπάρχουν ενδείξεις για αυτό σε όλη την καμπίνα, όπου δημιουργήσαμε ένα νέο εργονομικό περιβάλλον για τον χειριστή, με μεγαλύτερη άνεση, χώρο και ποιότητα. Το ολοκαίνουργιο υποβραχιόνιο Multicontroller III είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με επανασχεδιασμένη μορφή και λειτουργία. Είναι προσαρμόσιμο στις προτιμήσεις του χειριστή ή στις απαιτήσεις εφαρμογών, καθιστώντας τη λειτουργία πιο διαισθητική, πιο ευχάριστη και τελικά πιο παραγωγική», σημειώνει ο ίδιος.



Στην ίδια την καμπίνα, ενσωματώθηκε ένα άνετο κάθισμα συνοδηγού που χρησιμεύει και ως κινητό γραφείο. Ο οδηγός έχει εύκολη πρόσβαση σε μια σειρά χρήσιμων ενσωματωμένων αποθηκευτικών χώρων, συμπεριλαμβανομένου ενός ψυγείου. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες πρακτικότητας διαμορφώθηκαν ως ένας μέρος του συνολικού εσωτερικού στυλ. Τα συστήματα που διαχειρίζονται τα δεδομένα του τρακτέρ ήταν επίσης βασικό μέρος του σχεδιασμού. Τα δεδομένα μπορούν να καταγραφούν άμεσα και αυτόματα και είναι προσβάσιμα στον υπολογιστή μέσω της διαδικτυακής πύλης MySTEYR.com ή της εφαρμογής S-Fleet για κινητά στην έξυπνη συσκευή του διαχειριστή. Είναι επίσης δυνατό να ιδωθεί η θέση των μηχανημάτων του στόλου και να προβληθούν οι δείκτες απόδοσης. Η αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων σημαίνει ότι δεδομένα και οδηγίες, όπως χάρτες πεδίου, μπορούν επίσης να σταλούν στο τρακτέρ από μια έξυπνη συσκευή ή υπολογιστή.



Η διεθνής κριτική επιτροπή σχεδιασμού που κρίνει τις συμμετοχές του Red Dot αξιολόγησε έναν ορισμένο αριθμό προϊόντων από εταιρείες και στούντιο σχεδιασμού για τα βραβεία του 2022, σε μια διαδικασία αξιολόγησης που διήρκεσε αρκετές ημέρες. Οι συμμετοχές από εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξετάστηκαν εξονυχιστικά και έγιναν αξιολογήσεις για την ποιότητα του σχεδιασμού και τον βαθμό καινοτομίας. Ως νικητής στην κατηγορία «Σχεδίαση προϊόντων», το Terrus CVT θα εμφανιστεί στην επόμενη έκδοση του Red Dot Design Yearbook και θα παρουσιαστεί στην περιοχή των νικητώ. Το βραβείο θα απονεμηθεί σε τελετή στο Έσσεν της Γερμανίας, στις 20 Ιουνίου.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία