BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οχτάρι σασμάν και πολυτελή καμπίνα στον ισχυρό φορτωτή TM420S της JCB

Η ναυαρχίδα στους φορτωτές TM της JCB, ο 420S, είναι μια εξέλιξη του TM420, που κυκλοφόρησε το 2018. Ωστόσο, με το γράμμα S οι ίπποι είναι 173 καιη ροπή 690 Nm από τον κινητήρα 4,8 λίτρων JCB Stage 5, ο ίδιος που τροφοδοτεί το 420 και χρησιμοποιείται εκτενώς σε όλη την γκάμα.

TM420S_STAGE_V_2

Βασίλης Σοφός

284
0

Ένα νέο μονοκόμματο κυρτό παρμπρίζ που προσφέρει καλύτερη ορατότητα προς τα εμπρός και 52% περισσότερο τζάμι, ένα μεγαλύτερο πίσω παράθυρο τριών τετάρτων, το γνωστό joystick με ένα κουμπί συντόμευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εναλλαγή του τρόπου μετάδοσης, τον έλεγχο της υδραυλικής βαλβίδας, τα κύρια φώτα εργασίας ή ακόμα και για απάντηση και τερματισμό μιας τηλεφωνικής κλήσης είναι χαρακτηριστικά που φιλοξενούνται στην πολυτελή καμπίνα της ναυαρχίδας TM420S.



Γνωστό στους χρήστες JCB θα είναι το πάνελ των κουμπιών που βρίσκονται στη δεξιά κολόνα, μαζί με μια προαιρετική θήκη τηλεφώνου. Ένα πακέτο Pro Edition για τα μοντέλα S περιλαμβάνει φωτισμό καμπίνας και βραχίονα 360 μοιρών, διπλούς φάρους, εξάτμιση χρωμίου, κουτί αποθήκευσης στην καμπίνα και ραδιόφωνο με Bluetooth. Παράλληλα, το κορυφαίο μοντέλο αποκτά οκτατάχυτο powershift που συνεργάζεται με το 4,8 λίτρων μοτέρ για να κινεί το μηχάνημα ξεκούραστα μ 50 χλμ./ώρα.

Τα υπόλοιπα μοντέλα

Γενικά, οι ικανότητες ανύψωσης και τα ύψη των τεσσάρων μοντέλων διατηρούνται στους 3,2 τόνους και 5,2 μ. για τα TM320 και TM320S, και 4,1/ 5,45 μ. για τα TM420 και το νέο TM420S, με το τελευταίο να αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα.



Βασισμένη στην τρέχουσα εξατάχυτη μονάδα αλλά με δύο επιπλέον ταχύτητες, η κορυφαία έκδοση των 50 χλμ./ώρα του νέου κιβωτίου ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του TM420S και αποτελεί προαιρετική επιλογή για το TM320S (βασικές προδιαγραφές για 40 χλμ./ώρα στο TM320 και TM420). Και οι δύο εκδόσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν χειροκίνητα, αλλάζοντας ταχύτητες χρησιμοποιώντας τα κουμπιά του joystick ή μεταβαίνοντας στην έξυπνη αυτόματη αλλαγή powershift για τις ταχύτητες 5 έως 8.



Η νέα καμπίνα, τέλος, διαθέτει, όπως είπαμε, μονοκόμματο παρμπρίζ, αυξημένη κατά 52% γυάλινη επιφάνεια και κάμερα για προβολή του πίσω μέρους του φορτωτή. Στις επιλογές περιλαμβάνεται ο υαλοκαθαριστήρας ενώ η νέα κολόνα τιμονιού μπορεί να σηκωθεί για καλύτερη πρόσβαση του χεριστή στην καμπίνα μέσω των φωτιζόμενων σκαλοπατιών

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • JCB
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία