BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τον κορυφαίο στην γκάμα Loadall φορτωτή 542-70 AGRI Pro αποκάλυψε η JCB

Θέλοντας να ενισχύσει την υπάρχουσα γκάμα τηλεσκοπικών φορτωτών Loadall, η JCB προσθέτει ένα νέο κορυφαίο μοντέλο σε κινητήρα και κιβωτίο ταχυτήτων. Με την υπογραφή AgriPro, το νέο τηλεσκποπικό έχει ισχύ 173 ίππων, υδραυλική απόδοση 160 λίτρων/λεπτό και έρχεται σε έκδοση 50 χλμ./ώρα από το σύγχρονο κιβώτιο Dualtech VT.

A_542-70_50KPH_AGRI_PRO_7_50100

Βασίλης Σοφός

245
0

Ο τηλεσκοπικός φορτωτής 542-70 AGRI Pro που αποκαλύπτει η JCB έχει έναν μοναδικό συνδυασμό ισχύος και ροπής κινητήρα, επιτάχυνσης, τελικής ταχύτητας και υδραυλικής ισχύος για να θέσει νέα επίπεδα απόδοσης και παραγωγικότητας στο χωράφι αλλά και στο δρόμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JCB Agriculture, John Smith, δήλωσε: «Με τον κινητήρα 173 ίππων και την τελική του ταχύτητα στα 50 χλμ/ώρα, το νέο Loadall 542-70 AGRI Pro είναι το πιο ισχυρό και ταχύτερο Loadall που έχει κατασκευάσει ποτέ η JCB, με ταχύτερη επιτάχυνση και απαράμιλλη απόδοση ρυμούλκησης».



Όπως και τα άλλα μοντέλα Loadall 542-70 εξοπλισμένα με το κιβώτιο ταχυτήτων DualTech VT, το AGRI Pro έχει μέγιστη ικανότητα ανύψωσης 4,2 τόνων. Ενώ όμως τα μοντέλα AGRI, AGRI Super και AGRI Xtra έχουν αποδόσεις 109 ίππων (81 kW), 130 ίππων (97 kW) και 150 ίππων (112 kW) από τους κινητήρες JCB DieselMAX 4,8 λίτρων, το νέο Loadall 542-70 AGRI Pro (AGRI) έχει 173 ίππους. Αυτό δίνει στο νέο μοντέλο 24 ίππους παραπάνω -16% αύξηση- έναντι των σημερινών πιο ισχυρών μοντέλων JCB και αύξηση 15% στην απόδοση μέγιστης ροπής των 690 Nm στις 1.500 σ.α.λ., στοιχεία που μαζί με την απόδοση του υδροστατικού κιβωτίου μετάδοσης του DualTech το κιβώτιο, παράγει 22% πιο δυναμική ελκτική δύναμη.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το Loadall 542-70 AGRI Pro διαθέτει μια νέα έκδοση υψηλής ταχύτητας του αποδεδειγμένης απόδοσης κιβωτίου ταχυτήτων DualTech VT, το οποίο παρέχει ακριβή και προοδευτικό έλεγχο από υδροστατική κίνηση έως τα 22 χλμ/ώρα (έναντι 19 χλμ/ώρα με την τυπική έκδοση) και άμεση μηχανική κίνηση με τελική ταχύτητα 50 χλμ./ώρα αντί για 40 χλμ/ώρα.



Για να γίνει διαχειρίσιμη η μεγαλύτερη ισχύς και ταχύτητα, ένα νέο υδραυλικό σύστημα πέδησης διαθέτει μεμονωμένα κυκλώματα για τους βαρύτερους εμπρός και πίσω άξονες 10 στηριγμάτων, που πληρούν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής πιστοποίησης T1b για αγροτικά οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο, με την πέδηση να είναι μια εργοστασιακά εγκατεστημένη επιλογή.

Επίσης, εκτός από το να τρέχει με κίνηση στους πίσω τροχούς στο δρόμο για μέγιστη πρόσφυση ρυμούλκησης και σταθερότητα, το AGRI Pro ενεργοποιεί αυτόματα την τετρακίνηση όταν πατηθούν τα φρένα για να εξασφαλίσει τη μέγιστη επαφή για τις μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης.



Όταν βρίσκονται στο χώρο, οι χειριστές μπορούν να κάνουν βέλτιστη χρήση των ρυθμίσεων Eco και Power του κιβωτίου DualTech VT και να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Flex για να διαχωρίσουν τον έλεγχο των στροφών του κινητήρα και της ταχύτητας του εδάφους για εύκολο έλεγχο του πεντάλ του ποδιού, αλλά και να εργάζονται σε χαμηλές ταχύτητες ενώ χρησιμοποιούν επαρκείς στροφές κινητήρα για συγκεριμένες εφαρμογές.



Στις εργασίες χειρισμού και φόρτωσης, οι χειριστές μπορούν επίσης να εκμεταλλευτούν το υδραυλικό πακέτο υψηλότερης ικανότητα του Loadall 542-70 AGRI Pro, το οποίο περιλαμβάνει μια εμβολοφόρο αντλία μεταβλητής απόδοσης έως και 160 λίτρων/λεπτό.

Η τεχνολογία JCB Smart Hydraulics εξαντλείται στο νέο μοντέλο, αφού σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης οι κύλινδροι ανάκτησης που επιτρέπουν την ταχύτερη μείωση και ανάσυρση της μπούμας για ταχύτερους κύκλους φόρτωσης, απόσβεση τελικής διαδρομής κυλίνδρου στα έμβολα ανύψωσης και ανάσυρσης της μπούμας και αυτοματοποιημένη κίνηση κάδου ή πιρουνιού για τη μετατόπιση κολλώδους υλικού ή τη διανομή προϊόντων όπως πριονοσκόνη με ελεγχόμενο τρόπο.



Υπάρχει επίσης μια νέα ρύθμιση ανάρτησης μπούμας JCB Smooth Ride System για το 542-70 AGRI Pro με βελτιστοποιημένους συσσωρευτές και υδραυλικές βαλβίδες αντιστάθμισης για αυξημένη ταλάντωση μπούμας, απομόνωση από τις κινήσεις του οχήματος, μειωμένο κίνδυνο χυσίματος ή απομάκρυνσης φορτίων και πιο άνετη οδήγηση για τον χειριστή.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • JCB
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία