BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα 25 χρόνια στην παραγωγή κλείνουν οι ερπύστριες Terra Trac της Claas

Με την εισαγωγή του συστήματος στα μηχανήματα Lexion, το καλοκαίρι του 1997, σηματοδοτήθηκε ένα ορόσημο στην τεχνολογία των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, ειδικά όσον αφορά την προστασία του εδάφους.

Claas-Terra-Trac

Βασίλης Σοφός

356
0

Η ανάπτυξη του συστήματος Terra Trac έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, καλύπτοντας το σύστημα κίνησης ενός αυξανόμενου αριθμού γεωργικών μηχανημάτων από τον Γερμανό κατασκευαστή. Μια τεχνολογία που παράγεται σε 35.000 μονάδες και η οποία ακόμη και σήμερα δεν έχει σταματήσει να ανανεώνεται με τεχνικές βελτιώσεις και νέα μέτρα: αυτό αποδεικνύεται από τις καινοτομίες που επηρέασαν πρόσφατα και το Axion Terra Trac, ένα από τα κορυφαία τρακτέρ της μάρκας, η οποία σβήνει φέτος 25 κεριά από την εισαγωγή του πρώτου συστήματος Terra Trac.



Μετά το λανσάρισμα στην αγορά το 1997, το πρώτο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός έγινε το 2004, όταν η οδηγική άνεση βελτιώθηκε σημαντικά, χάρη στην εισαγωγή των ελαστικών αμορτισέρ στους άξονες, αφού μέχρι τότε ήταν σταθερά τοποθετημένα. Η ανάπτυξη της υδροπνευματικής ανάρτησης ήταν ένα ποιοτικό άλμα, το οποίο ξεχώρισε τη νέα γενιά Terra Trac το 2011 και η οποία εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετική άνεση σήμερα. Αυτό κατέστησε δυνατή τη σημαντική βελτίωση της πρόσφυσης στο έδαφος και την επίτευξη ταχύτητας 40 χ.α.ω. στο δρόμο για πρώτη φορά.

Οι ερπύστριες Terra Trac συνεχίζουν να αναπτύσσονται περαιτέρω. Το 2019, η Claas επέκτεινε τη γκάμα των αλωνιστικών υψηλής απόδοσης που διατίθενται με την τεχνολογία Terra Trac, με την εισαγωγή των Lexion 5000/6000/7000/8000. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η παραγωγή του Axion Terra Trac, που παρουσιάστηκε ως καινοτομία στην έκθεση Agritechnica το 2017, με δύο μοντέλα. Το Axion εξακολουθεί να είναι το μόνο τρακτέρ με ερπύστριες κατά το ήμισυ που διατίθεται στην αγορά με πλήρη ανάρτηση.

Στα τέλη του 2018, η CLAAS πρόσθεσε επίσης δύο ενσιρωτικές Jaguar με ερπύστριες στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της. Τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με κιβώτιο ταχυτήτων που ενσωματώνει ένα πατενταρισμένο σύστημα προστασίας κεφαλής για να μειώσει την περιοχή επαφής των κιβωτίων κατά την περιστροφή, φέρνοντας έτσι τα πλεονεκτήματα του Terra Trac σε βοσκοτόπια και ευαίσθητες περιοχές.



«Μετά τον αρχικό προβληματισμό, γρήγορα πείσαμε περισσότερους αγρότες και εργολάβους για τα οφέλη της τεχνολογίας Terra Trac», θυμάται ο Ulf Leinhäuser, Διευθύνων Σύμβουλος της Claas Industrietechnik Paderborn. «Αν στην αρχή ο αριθμός των μηχανημάτων εξοπλισμένων με Terra Trac ήταν λίγο πάνω από to 10%, σήμερα ξεπερνά το 50% μόνο για το Lexion. Στη Βόρεια Αμερική, πάνω από το 70% των Lexion παραδίδονται με ερπύστριες, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία το ποσοστό ξεπερνά το 90%», σημειώνει ο ίδιος.

Πηγή: trattoriweb

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία