BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Massey Ferguson: Αναβάθμιση στο χορτοκοπτικό DM 8612 και στον χορτοσυλλέκτη RK 1404 TRC-PRO Gen2

Το χορτοκοπτικό τύπου πεταλούδας της Massey Ferguson, MF DM 8612 TL, που επιταχύνει τη ξήρανση, μειώνοντας έτσι τον χρόνο στεγνώματος και ενισχύοντας την ποιότητα της καλλιέργειας. Η κατασκευάστρια ενσωματώνει επίσης νέα χαρακτηριστικά στη ναυαρχίδα του MF RK 1404 TRC-PRO Gen2 τεσσάρων ροτόρων θέλοντας να ενισχύσει την παραγωγικότητα, την ανθεκτικότητα και την ευκολία χρήσης του.

MasseyFerg

Βασίλης Σοφός

235
0

Το χορτοκοπτικό MF DM 8612 TL με πλάτος εργασίας έως και 8,6 μέτρα αλλά και ο χορτοσυλλέκτης MF RK 1404 TRC-PRO Gen2 πλάτους 10,5 έως 13,8 μ. της Massey Ferguson αναβαθμίζονται, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά, ανταγωνιστικά στην αγορά των συγκεκριμένων κατηγοριών μηχανημάτων.

Το ξηραντικό με δόντια KC περιλαμβάνει τέσσερις σειρές εύκαμπτων δοντιών που είναι 5 χιλιοστά μακρύτερες από το προηγούμενο μηχάνημα. Τα δόντια ανυψώνουν και επεξεργάζονται την καλλιέργεια σε μια πιο ανθεκτική ρυθμιζόμενη διαμόρφωση κατασκευασμένη από χάλυβα πάχους 4 χιλιοστών, ενώ τέσσερις ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες για να «συμπλεύσει» η ένταση της προετοιμασίας με την καλλιέργεια και τις συνθήκες. Το ξηραντικό RC χρησιμοποιεί δύο εμπλεκόμενους λαστιχένιους κυλίνδρους με σπειροειδές προφίλ για να πιέζεται το υλικό πάνω στο ξηραντικό. Η πίεση του κυλίνδρου είναι ρυθμιζόμενη με τον κατασκευαστή να λέει ότι οι κύλινδροι είναι ιδανικοί για όσπρια και άλλες φυλλώδεις καλλιέργειες.



Αμφότερα τα ξηραντικά μπορούν να τροφοδοτηθούν μέσω του κύριου κιβωτίου ταχυτήτων ή του μηχανισμού μετάδοσης κίνησης. Το RC περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή για το Duo Drive, το οποίο κινεί τους επάνω και κάτω κυλίνδρους και είναι κατάλληλο για βαριές και υγρές συνθήκες καλλιέργειας. Το MF DM 8612 TL περιλαμβάνει 12 δίσκους κοπής. Χρησιμοποιεί ένα υδροπνευματικό σύστημα απόσβεσης TurboLift νέας γενιάς και διαθέτει νέο μηχανισμό αναδίπλωσης που μειώνει το συνολικό πλάτος του σε λιγότερο από 4 μέτρα για μεταφορά.

Βελτιωμένα χαρακτηριστικά στο συλλεκτικό MF RK 1404 TRC-PRO Gen2

Ένα από τα νέα αξιοσημείωτα στοιχεία στα αναβαθμισμένα χορτοσυλλεκτικά MF RK 1404 TRC-PRO Gen2 είναι αρχικά το σύστημα proConnect, συμβατό με ISOBUS, που επιτρέπει τη λειτουργία όλων των βασικών λειτουργιών του μηχανήματος, συμπεριλαμβανομένης της ανύψωσης όλων των ροτόρων ταυτόχρονα, της ρύθμισης της επικάλυψης και του πλάτους της λωρίδας του ρότορα και της ρύθμισης μεμονωμένων υψών ανύψωσης ρότορα και κεφαλής.

Επίσης νέο είναι και το myMemory, ένα σύστημα διαχείρισης του μηχανήματος που μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τη μονάδα συλλογής στις προηγούμενες ρυθμίσεις για εξοικονόμηση του χρόνου εγκατάστασης, ενώ το gapControl μπορεί να ενισχύσει την απόδοση παρακολουθώντας την επικάλυψη του ρότορα και αφήνοντας τους χειριστές να κάνουν ρυθμίσεις στην καμπίνα.



Το παρελκόμενο διαθέτει, τέλος, νέο σχεδιασμό που ενσωματώνει ανθεκτικά στη διάβρωση πλαστικά καλύμματα, λιγότερο επιρρεπή σε ζημιές, όπως τονίζει η εταιρεία. Υπάρχουν επίσης νέοι αισθητήρες που παρακολουθούν τη γωνία διεύθυνσης, τον ανυψωτικό άξονα και το πλάτος της λωρίδας, καθώς και μια νέα επιλογή για την προσθήκη πέντε λαμπτήρων LED για τη βελτίωση της ορατότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία