BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Απόλυτη ελευθερία εφαρμογών υπόσχεται η Kverneland για τη νέα της χοάνη f-drill

Κατάλληλη για εφαρμογή λεπτών και μεγαλύτερων σπόρων και λιπασμάτων, η μπροστινή χοάνη f-drill μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικά εργαλεία και με τα διάφορα πλάτη εργασίας να κάνει δυνατή τη σπορά ή τη λίπανση με ένα πέρασμα.

39a__kverneland-f-drill-maxi-duo-field-0001-kopie-h33dbnmp34__1_

Βασίλης Σοφός

213
0

Στην γκάμα της φέτος η Kverneland εγκαινιάζει πολλά και διάφορα εργαλεία διαφορετικών κλάδων, ένα όμως από αυτά που «αγγίζουν» δύο ή και περισσότερους κλάδους είναι η νέα χοάνη f-drill, αφού δύναται να χρησιμοποιηθεί για σπορά ή λίπανση, με διαφορετικά εργαλεία και για διαφορετικά πλάτη εργασίας. Αναλυτικότερα, την άνοιξη, η χοάνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χοάνη λιπασμάτων με το Optima F ή για παράδειγμα σε συνδυασμό με το Kultistrip για όργωμα λωρίδων.



Όταν ενώνεται με συνδυασμό σπαρτικής-δισκοσβάρνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη χοάνη σπόρων για σπορά συνοδευτικών ή ανοιξιάτικων καλλιεργειών. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, η ίδια χοάνη μπορεί να συνδυαστεί μόνο με δισκοσβάρνα. Το πλάτος εργασίας της ράβδου του είναι από 3 έως και 6 μέτρα και οι απαιτήσεις ισχύος του τρακτέρ είναι από 106 έως 173 ίππους.

Διαθέσιμο σε δύο μεγέθη και δύο εκδόσεις, το f-drill compact έχει χωρητικότητα 1.600 λίτρων και το f-drill maxi έως 2.200 λίτρα. Η βασική έκδοση είναι εξοπλισμένη με μία μονάδα μέτρησης Eldos. Επίσης, μπορούν να επιτευχθούν υψηλότερα ποσοστά εφαρμογής με την έκδοση duo, καθώς δύο μονάδες Eldos διανέμουν δύο φορές έως και 400 κιλά/10 στρέμματα έναν τύπο λιπάσματος ή σπόρου.

Η εταιρεία λέει ότι οι υψηλοί όγκοι εξασφαλίζονται από το σύστημα venturi χωρίς να απαιτείται σύστημα υπό πίεση. Να πούμε ακόμα ότι η αρθρωτή δομή του συστήματος οδηγεί σε ομοιόμορφη κατανομή βάρους και ο χειριστής έχει απεριόριστη ορατότητα σε ολόκληρη τη διάταξη του μηχανήματος. Παράλληλα, η διάταξη των τροχών -με λειτουργία ανύψωσης- έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίζει το φορτίο στον μπροστινό άξονα, με τους αυτόματης διεύθυνσης τροχούς να μειώνουν την απαίτηση ισχύος και την κατανάλωση καυσίμου, όπως σημειώνει μάλιστα η ίδια η κατασκευάστρια.



Η χοάνη, τέλος, μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε τρακτέρ συμβατό με ISObus για πλήρως λειτουργική χρήση από το τερματικό του. Εναλλακτικά όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα τερματικά IsoMatch Tellus Pro ή Tellus GO+ της Kverneland (και τα δύο είναι πλήρως συμβατά με ISObus). Τα τρακτέρ που δεν είναι συμβατά με ISObus μπορούν να αναβαθμιστούν χρησιμοποιώντας τη σειρά IM Tellus.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία