BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Περισσότερες επιλογές από τις στρογγυλές χορτοδετικές Massey Ferguson RB

Η Massey Ferguson χαρίζeι νέες δυνατότητες και λύσεις στον χειριστή για τη βελτίωση της λειτουργίας των στρογγυλών χορτοδετικών RB, οι οποίες για το 2022 έρχονται αναβαθμισμένες.

rotopressa-massey-ferguson-serie-rb-my-2022

Βασίλης Σοφός

282
0

Προς την πλήρη αυτοματοποίηση με κάθε τρόπο βαδίζει η Massey Ferguson, αναβαθμίζοντας τις στρογγυλές χορτοδετικές RB αλλά ενσωματώνοντας σχεδόν σε όλη την γκάμα χορτοδετικών την πιστοποίηση ΤΙΜ για την αμφίδρομη επικοινωνία τρακτέρ-μηχανήματος.



«Η μοναδική προδιαγραφή Tractor Implement Management (TIM) προσφέρει τα ίδια υψηλά επίπεδα αυτοματισμού και περιλαμβάνει και την παύση του τρακτέρ. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η αυτόματη λίπανση και η άνετη λειτουργία από νέο τερματικό ελέγχου με οθόνη αφής. Αυτές οι νέες δυνατότητες και επιλογές είναι πιθανό να εκτιμηθούν από επαγγελματίες που απαιτούν υψηλή απόδοση, οι οποίοι θα επωφεληθούν από τα κέρδη σε παραγωγικότητα που έχουν οι νέες λειτουργίες. Οι πρόσθετες επιλογές επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να επιλέξουν ένα υψηλότερο επίπεδο προδιαγραφών με βάση τις ανάγκες και τα επενδυτικά τους επίπεδα», προσθέτει η Jérôme Aubrion, διευθύντρια μάρκεντινγκ της Massey Ferguson στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Πλήρες πακέτο αυτοματοποίησης

Όλες οι χορτοδετικές MF RB Xtra Solo χρησιμοποιούν το υδραυλικό σύστημα ανίχνευσης φορτίου του τρακτέρ για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών. Ο συνδυασμός ενός αριθμού επιλογών σε ένα πακέτο μειώνει τον αριθμό των επαναλαμβανόμενων εργασιών που πρέπει να εκτελέσουν οι χειριστές, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας. Το πακέτο αυτοματοποιεί τη λειτουργία αναφορικά με την ανύψωση του πικ απ προς τα πίσω και κατά το ζύγισμα των δεματιών, αλλά και κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του χώρου μετά το δέσιμο. Η επιλογή των μαχαιριών και η εισαγωγή των μαχαιριών κατά το δέσιμο ξεκινά αυτόματα για την εξάλειψη των υπολειμμάτων.

Ο αυτοματισμός περιλαμβάνει επίσης ανίχνευση υγρασίας μπάλας, ζύγιση μπάλας και δυνατότητα αυτόματης αφαίρεσης του τελευταίου στρώματος της μπάλας άκοπο (όταν εισάγονται τα μαχαίρια) για να επιτευχθεί μια πιο επίπεδη εξωτερική επιφάνεια. Τα φώτα ειδοποίησης και σέρβις -τύπου LED- είναι επίσης μέρος του πακέτου.

Πιστοποίηση TIM

Αναπτυγμένο για χρήση με χορτοδετικές που κινούνται από τρακτέρ με δυνατότητα TIM, το πακέτο Exclusive TIM επιτρέπει στα χορτοδετικά RB και στο τρακτέρ να επικοινωνούν μέσω της σύνδεσης ISObus για να αυτοματοποιήσουν μια ποικιλία λειτουργιών και δεν απαιτείται υδραυλικό σύστημα ανίχνευσης φορτίου. Με αυτό το πακέτο, το TIM αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των λειτουργιών και προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες με το πακέτο Exclusive load-sensing, αλλά περιλαμβάνει και αυτόματο παύση του τρακτέρ για το δέσιμο. Εκτός από το ότι απαλλάσσει τους χειριστές από επαναλαμβανόμενες εργασίες, το σύστημα αυτό μειώνει σημαντικά την κόπωση του χειριστή, συμβάλλοντας στην αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας.

Νέο τερματικό MF BaleControl

Η Massey Ferguson παρουσιάζει επίσης και ένα νέο τερματικό για χρήση με το τρακτέρ, χωρίς σύνδεση ISObus. Το MF BaleControl προσφέρει απλό και διαισθητικό χειρισμό μέσω μιας σύγχρονης οθόνης αφής 5 ιντσών. Αντικαθιστώντας το κοντρόλ E-Link, το τερματικό προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και περιλαμβάνει πολλές από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στο E-Link Pro υψηλότερων προδιαγραφών. Όλα τα τερματικά, συμπεριλαμβανομένων των συμβατών με ISObus, είναι πλέον εξοπλισμένα με μια νέα οθόνη, όπως αναφέρθηκε. Η τελευταία εμφανίζει ένα γραφικό του πιεστηρίου, επιτρέποντας στους χειριστές να πλοηγούνται εύκολα στα μενού.

Ευκολότερη συντήρηση

Όλες οι πρέσες μεταβλητού θαλάμου της σειράς RB V μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με ένα αυτόματο σύστημα λίπανσης, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς καθώς μπορεί να λιπάνει όλα τα ρουλεμάν. Εκτός από τη μείωση του χρόνου συντήρησης, η ιδέα αυτή αυξάνει την αξιοπιστία του μηχανήματος διασφαλίζοντας τη σωστή λίπανση των εξαρτημάτων, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος αγνόησης λόγω ανθρώπινου λάθους. Περιλαμβάνεται στάνταρντ στα χορτοδετικά Protec και προσφέρεται και ως χρήσιμη επιλογή στα μοντέλα Solo Xtra.

Βελτιωμένη έκδοση Protec

Το νέο επανασχεδιασμένο σώμα της χορτοδετικής MF RB Protec προσφέρει αυξημένη αντοχή, απόδοση και ασφάλεια. Επιτρέπει τον καλύτερο χειρισμό των κεκλιμένων δεματιών ανατρέποντας τα δεμάτια στα άκρα τους, εμποδίζοντάς τα να κυλήσουν στους λόφους και βοηθώντας στην προστασία της μεμβράνης.



Μετά την έξοδο από το πάτωμα, τα δεμάτια πηγαίνουν στη θέση τους από δύο καρούλια, προτού σταθεροποιηθούν από μια πίσω πλάκα που τα αναποδογυρίζει από τα άκρα κατά την εκφόρτωση. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η νέα σχεδίαση δεν είναι μόνο πιο στιβαρή και ανθεκτική, αλλά συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης και της ασφάλειας. Οι χειριστές μπορούν επίσης να μετακινηθούν από θέση εργασίας σε θέση μεταφοράς σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα, χωρίς να εγκαταλείψουν την καμπίνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία