BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επέτειος 75 χρόνων για το «success story» των αλωνιστικών της John Deere

Περισσότερα από τα μισά σιτηρά που συγκομίζονται παγκοσμίως είναι αποτέλεσμα εργασίας με αυτοκινούμενες θεριζοαλωνιστικές μηχανές της John Deere, μιας ιστορικής εταιρείας που από το 1947, με το Model 55, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο αγροτικός κλάδος βλέπει την εργασία αυτή.

2_r2g017499_large_large_5e71de490c55bf3e4d84cff7965a2df44298d3a0

Βασίλης Σοφός

502
0

Η 75 ετών ιστορία των θεριζοαλωνιστικών της John Deere, από το Model 55 έως τη νέα σειρά X, είναι μια ιστορία τεχνικής καινοτομίας και υψηλής ποιότητας υποστήριξης πελατών μέσω ενός δικτύου επαγγελματιών αντιπροσώπων. Η John Deere γιορτάζει αυτό το «success story», που την έφερε στο προσκήνιο και την έκανε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο γεωργικός κλάδος βλέπει την συγκομιδή. Το 1947 άρχισαν όλα Η «κομπίνα» John Deere Model 55 ήταν ο πρόδρομος των σημερινών θεριζοαλωνιστικών. Η κεντρική του θέση οδήγησης είναι ψηλά, με θέα στην τροφοδοσία και την κεφαλή.



Ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος κοντά στους πίσω τροχούς, πίσω από τον οδηγό. Το ρεζερβουάρ κοντά στον μπροστινό άξονα για πρόσθετη σταθερότητα, με το πρόσθετο βάρος πάνω από τον μπροστινό άξονα να παρέχει επιπλέον πρόσφυση, αφήνοντας τους πίσω τροχούς για το τιμόνι, αλλάζοντας την αποδοτικότητα της συγκομιδής.

Το Model 55, ήταν η απάντηση της εταιρείας στην προοδευτική μηχανοποίηση της γεωργίας. Τα επόμενα χρόνια, η John Deere επικεντρώθηκε κυρίως σε αυτοεπιπεδούμενα μηχανήματα, όπως τα μηχανήματα πλαγιάς 55H, που ήταν σε θέση να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα αλωνίσματος ακόμη και σε απαιτητικά εδάφη.



Με την πάροδο του χρόνου, αυτά εξελίχθηκαν για να βοηθήσουν τους αγρότες να συγκομίζουν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Με την αλλαγή του αιώνα, τα συστήματα διεύθυνσης ήρθαν όλο και περισσότερο στο επίκεντρο, με τα οποία η John Deere ασχολήθηκε από την αρχή. Ήδη από το 1999, η εταιρεία επέτρεψε την παράλληλη καθοδήγηση του μηχανήματος με την οθόνη Greenstar 1.

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, το AutoTracTM και ο δέκτης StarFireTM πρώτης γενιάς παρουσιάστηκαν ως το πρώτο σύστημα που προσφέρει στους χειριστές καθοδήγηση τύπου «hands-free». Μαζί με την εισαγωγή του μόντεμ Modular Telematics Gateway (MTG), το 2002, η John Deere άνοιξε το δρόμο για πιο ακριβή συγκομιδή για αγρότες και εργολάβους.



Αυτή η ταχεία εξέλιξη οδήγησε στα σημερινά μοντέλα της σειράς T, S και X που επιτρέπουν στους αγρότες και τους εργολάβους να χρησιμοποιούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την απόδοση και τη θέση του μηχανήματος για απομακρυσμένη παρακολούθηση και ανάλυση συγκομιδής.

Μερικά από τα τεχνολογικά ορόσημα της μάρκας

Οι ερπύστριες | 1963

Οι πρώτες ερπύστριες αναπτύχθηκαν από μηχανήματα κατασκευής. Οι χαλύβδινες πλάκες τους απαιτούσαν τακτικά γράσο και οι ταχύτητες ήταν αργές. Έχοντας το γνωστό τριγωνικό προφίλ των σημερινών συστημάτων, θα χρειαστούν περισσότερα από 40 χρόνια για να γίνουν διαθέσιμα πιο αξιόπιστες οι ελαστικές ερπύστριες.

Οθόνη Greenstar 1 | 1999

Με το σύστημα παράλληλης αρακολούθησης, ο οδηγός έπρεπε να συγκεντρωθεί πολύ για να κρατήσει το μηχάνημα στην κεντρική γραμμή. Μόλις το AutoTrac του 2002 εισήχθη στην αγορά, η αληθινή καθοδήγηση hands-free πήρε σάρκα και οστά. Η οθόνη περιείχε επίσης λογισμικό Harvest Monitor και Yield Mapping, με πολλά από αυτά τα συστήματα να εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα.

500.000 θεριζοαλωνιστικές | 2010

Ο Γκρεγκ Μπριγκς από τη Cisco του Ιλινόις παρέλαβε την 500.000η αυτοκινούμενη John Deere, μια 9870 STS, στις 20 Μαΐου του 2010. Το σύστημα διαχωριστών μονού δακτύλου ήταν μια σημαντική καινοτομία εν συγκρίσει με το παραδοσιακό σύστημα και είναι τόσο επιτυχημένο που υπάρχει σήμερα στη σειρά S, η γκάμα της οποίας διαθέτει τις πιο δημοφιλείς θεριζοαλωνιστικές στον κόσμο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία