BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Δεύτερο βραβείο Red Dot στη Steyr για το υβριδικό σύστημα κίνησης Hybrid Drivetrain Konzept

Η Steyr τιμάται ξανά από τη διεθνή επιτροπή των βραβείων Red Dot για το μελλοντικό σύστημα κίνησης που παρουσίασε στο πρωτοποριακό τρακτέρ της Konzept και το οποίο συνεχίζει να εξελίσσει.

steyr_hybrid_drivetrain_konzept_front_side_view_609248_dc4_

Βασίλης Σοφός

490
0

Για την ευρηματικότητα του σχεδιασμού καθώς και για τα πιθανά κέρδη σε οικονομία και απόδοση τιμήθηκε το υβριδικό σύστημα κίνησης Hybrid Drivetrain Konzept, το οποίο θα κινεί τα μοντέλα τρακτέρ του μέλλοντος με τη βοήθεια πετρελαιοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Αξιολογημένο από μια επιτροπή κριτών από όλο τον κόσμο, το Red Dot Design Award είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο και έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα πιο περιζήτητα σήματα ποιότητας για καλό σχεδιασμό.



Δεδομένης της ποικιλομορφίας του σχεδιασμού των κατασκευασμένων προϊόντων, το Red Dot Design Award κρίνεται σε τρεις ξεχωριστούς κλάδους, με τους διαγωνισμούς για καθέναν από αυτούς να πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση. Ενώ το Steyr Terrus CVT ήταν προηγούμενος νικητής στην κατηγορία «Σχεδίαση Προϊόντων», η οποία αξιολογεί προϊόντα που είναι έτοιμα για την αγορά και κατασκευάζονται βιομηχανικά, το Steyr Hybrid Drivetrain Konzept μπήκε στην κατηγορία Design Concept, για σχεδιαστικές ιδέες και πρωτότυπα.

Ως νικητής σε αυτήν την κατηγορία, το Hybrid Drivetrain Konzept θα εμφανιστεί στην επόμενη έκδοση του Red Dot Design Yearbook και θα παρουσιαστεί στην περιοχή των νικητών του ιστότοπου Red Dot. Το βραβείο θα απονεμηθεί σε τελετή στη Σιγκαπούρη, στις 27 Σεπτεμβρίου.



«Είμαστε χαρούμενοι που η σκληρή δουλειά της ομάδας ανάπτυξης αναγνωρίστηκε από αυτό το βραβείο», λέει ο Christian Huber, Αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο. «Το Hybrid Drivetrain Konzept προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για εξοικονόμηση απόδοσης που θα ωφελήσει τόσο τους ιδιοκτήτες τρακτέρ όσο και το περιβάλλον. Αν και πρόκειται για μια ιδέα όχι έτοιμη για παραγωγή, ενσωματώνει χαρακτηριστικά που μπορεί να βρουν το δρόμο τους σε μελλοντικά τρακτέρ σε όλες τις σειρές μας. Τα συστήματα ηλεκτρικής κίνησης έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτούν ένα ελαφρύ τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης που προσφέρει πλεονεκτήματα κατανάλωσης καυσίμου κατά μέσο όρο 8% αλλά και νέα επίπεδα οδηγικής εμπειρίας και επιδόσεων, τόσο στο πεδίο όσο και στο δρόμο», σημείωσε ο ίδιος.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία