BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αμιγώς ηλεκτρικό τρακτέρ για τις εργασίες μεταφοράς από την Kubota

Το LXe-261 είναι ένα από τα προϊόντα για τα οποία η Kubota νοιώθει αρκετά περήφανη, αφού ο στόχος της για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στα γεωργικά μηχανήματα έως το 2050 φαίνεται ότι αρχίζει να υλοποιείται.

LXe-261-in-use_1__1_

Βασίλης Σοφός

726
0

Η Kubota υποστηρίζει το σχέδιο για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050 στο Environmental Vision που ανακοίνωσε το 2021. Ως πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών προϊόντων CO2, προωθεί την ανάπτυξη ηλεκτρικών, υβριδικών, κυψελών καυσίμου τρακτέρ, αλλά και άλλων μηχανισμών κίνησης σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τις πηγές ενέργειας από άνθρακα. Ένα από τα πρώτα προϊόντα που προσανατολίζονται στο όραμα αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ LXe-261 που λανσάρεται στην Ευρώπη, αρχικά με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «με έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών αγορών να αυστηροποιούν τους κανονισμούς και να εφαρμόζουν απαγορεύσεις στα πετρελαιοκίνητα οχήματα, πολλές τοπικές αρχές και άλλοι δημόσιοι φορείς αναζητούν εναλλακτικές λύσεις – όπως ηλεκτρικά οχήματα (EV) και οχήματα με κυψέλες καυσίμου (FCV). Υπό το πρίσμα αυτό, και σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Όραμα της Kubota που δημοσιεύτηκε το 2021 για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050, ερευνώνται και αναπτύσσονται τα ηλεκτρικά τρακτέρ.



Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις κατά την ανάπτυξη ηλεκτρικών τρακτέρ είναι η εμβέλεια και ο χρόνος λειτουργίας. Για αυτόν τον λόγο, το νέο LXe-261 είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας που μπορεί να προσφέρει γρήγορη φόρτιση μίας ώρας και συνεχόμενη λειτουργία από τρεις έως τέσσερις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι «οι χειριστές θα μπορούν να φορτίζουν γρήγορα τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και να συνεχίζουν να εργάζονται το απόγευμα για βέλτιστη απόδοση».

Το LXe-261 περιλαμβάνει επίσης βασικά χαρακτηριστικά για κοπή υλικού, έλξη και άλλες εργασίες διαχείρισης χώρου πρασίνου, όπως ένα ανεξάρτητο PTO, μια άνετη μετάδοση HST και πολλαπλές υδραυλικές εξόδους. Και με το μικρό του μέγεθος, το μοντέλο είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η Kubota, φυσικά, όχι μόνο θα λάβει σχόλια από τους πελάτες, αλλά θα μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί κατά την πραγματική χρήση του τρακτέρ και θα αποκτήσει πληροφορίες μέσω της υπηρεσίας μακροχρόνιας ενοικίασης του LXe-261, συνεχίζοντας την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

Το LXe-261 θα παρουσιαστεί σε πολλές εμπορικές εκθέσεις στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες, όπως η Salon Vert στη Γαλλία (21-22 Σεπτεμβρίου), η SALTEX στο Ηνωμένο Βασίλειο (2-3 Νοεμβρίου) και η EIMA στην Ιταλία (9-13 Νοεμβρίου ). Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο του 2023.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία