BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Flexcare: Στροφή στα μηχανήματα «μηχανικής» φροντίδας από την Pöttinger

Η οικογενειακή επιχείρηση λαμβάνει ως πρόκληση την μειωμένη αποτελεσματικότητα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και την επικείμενη απαγόρευσή τους, εστιάζοντας στο Flexcare, το ευέλικτο μηχάνημα για βιώσιμη φυτοπροστασία.

8_a0d___1_

Βασίλης Σοφός

511
0

Ο καλλιεργητής μηχανικής ζιζανιοκτονίας Flexcare έρχεται σχεδιασμένος για τις μελλοντικές προκλήσεις της γεωργίας, που δεν είναι άλλες από την -στον κλάδο αυτόν- μειωμένη αποτελεσματικότητα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όταν αυτά εφαρμόζονται μακροχρόνια, με αποτέλεσμα οι επιβλαβείς οργανισμοί να γίνονται ανθεκτικοί στη χημική λύση.

Εστιάζοντας στις μηχανικές λύσεις λύσεις, η εταιρεία εξελίσσει περισσότερο το Flexcare, οι ρυθμίσεις του οποίου μπορούν να προσαρμοστούν για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας. Πολλές από τις ρυθμίσεις μάλιστα μπορούν να γίνουν χωρίς την ανάγκη εργαλείων.



Διαφορετικά στελέχη ποδιών, λεπίδες αντιμετωπίσης των ζιζανίων και εργαλεία που ακολουθούν επιτρέπουν στο μηχάνημα να βελτιστοποιείται στις συνθήκες λειτουργίας, ενώ και τα διάφορα συστήματα ελέγχου εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα εργασίας.

Επιλογές τρόπου αντιμετώπισης

Σύμφωνα με την Pöttinger, μπορούν να εφαρμοστούν κάθε φορά διαφορετικοί τρόποι εργασίας του Flexcare, ενώ, όταν το ζιζάνιο κόβεται αμέσως, τα φύλλα διαχωρίζονται εντελώς από το ριζικό σύστημα. Αυτό σταματά την ανάπτυξη των φυτών καθώς το ριζικό σύστημα καταστρέφεται και τα φύλλα στεγνώνουν. Στη συνέχεια το ζιζάνιο αναποδογυρίζεται και σκεπάζεται με χώμα ώστε να αποφευχθεί η φωτοσύνθεση λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός, με τη δονούμενη κίνηση των εργαλείων να διασπά αποτελεσματικά τις επικαλύψεις.

Ποικιλία εργαλείων

Ο καλλιεργητής Flexcare μπορεί να χειριστεί πλάτη σειρών μεταξύ 25 και 160 εκ., με την εταιρεία να λέει ότι αριθμός των στελεχών μηχανικής ζιζανιοκτονίας μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα ανάλογα με το πλάτος του πλαισίου. Κάθε φορέας εργαλείων μπορεί να προσαρμοστεί για έως και πέντε στελέχη, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο χρήστης.



Επιπλέον, μπορούν να προσαρτηθούν μεγάλοι δίσκοι φυτοπροστασίας καθώς και τσάπες τύπου δαχτύλου ως τα ακόλουθα εργαλεία. Να τονιστεί πως με μια προκαθορισμένη μήτρα οπών και κλίμακες ένδειξης σε κάθε εξάρτημα διευκολύνεται και στο τέλος επιτυγχάνεται η πανομοιότυπη ρύθμιση όλων των εργαλείων.

Υψηλή ακρίβεια

Ένα ενσωματωμένο υδραυλικό πλαίσιο αλλαγής βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και εξασφαλίζει άνετη λειτουργία. Το υδραυλικά ελεγχόμενο πλαίσιο μειώνει σημαντικά την κόπωση του οδηγού διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ακρίβειας. Με τη συνεχή προσαρμογή του πλαισίου στη σειρά, αποφεύγονται οι ζημιές των φυτών και οι απώλειες των καλλιεργειών, ενώ παράλληλα αντισταθμίζονται οι ανακρίβειες φύτευσης. Το αποτέλεσμα είναι μια στενή επεξεργασμένη σειρά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία