BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η John Deere κερδίζει δύο βραβεία καινοτομίας στην επερχόμενη έκθεση CES 2023

Στο Λας Βέγκας, 5 με 8 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί η έκθεση τεχνολογίας CES 2023, η οποία, εδώ και λίγα χρόνια, φιλοξενεί -και τιμάει με βραβεία- καινοτόμα προϊόντα ακόμη και του γεωργικού κλάδου. Η John Deere πρωτοστατεί σε αυτό, αφού είναι μία από τις κατασκευάστριες που τιμάται για τέταρτη φορά φέτος με δύο βραβεία στην επερχόμενη έκθεση.

7ec1d44bc1d81cf24267ee71994523da

Βασίλης Σοφός

651
0

Η John Deere τιμάται στα Βραβεία Καινοτομίας CES 2023 «Best of Innovation» στην κατηγορία «Robotics» και στην κατηγορία «Vehicle Tech & Advanced Mobility» για το πλήρως αυτόνομο τρακτέρ της. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η κατασκευάστρια λαμβάνει Βραβείο Καινοτομίας από την Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (CTA).

Η ανακοίνωση έγινε ενόψει της CES 2023, της τεχνολογικής εκδήλωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, κατά την οποία η John Deere θα δώσει μια κεντρική ομιλία. Η CES 2023 λαμβάνει χώρα 5-8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, αλλά και με ψηφιακή παρουσία.



Το πλήρως αυτόνομο τρακτέρ της John Deere ενσωματώνει τεχνολογία όπως κάμερες, τεχνητή νοημοσύνη (AI), αισθητήρες και εξαιρετικά γρήγορους επεξεργαστές GPU για πλοήγηση σε ένα πεδίο χωρίς χειριστή στην καμπίνα, βοηθώντας τους παραγωγούς να είναι πιο αποτελεσματικοί, παραγωγικοί και κερδοφόροι.

«Οι αγρότες δεν έχουν ποτέ έλλειψη δουλειάς σε καμία δεδομένη μέρα», δήλωσε ο Jahmy Hindman, επικεφαλής τεχνολογίας της John Deere. «Με το πλήρως αυτόνομο τρακτέρ μας, οι αγρότες έχουν την ευελιξία να επικεντρωθούν στις πιο πιεστικές εργασίες στο πλαίσιο της εργασίας τους, ενώ το μηχάνημα κάνει αυτό που δεν έχουν χρόνο ή αντοχή να κάνουν. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αυτονομία και τον αυτοματισμό για να υποστηρίξουμε τη σημαντική δουλειά που κάνουν οι πελάτες μας καθημερινά», σημείωσε ο ίδιος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα «CES Innovation Awards», που ανήκει και παράγεται από την CTA, είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που τιμά τον εξαιρετικό σχεδιασμό και τη μηχανική σε 28 κατηγορίες προϊόντων. Οι κριτές εξέτασαν τις υποβολές με βάση την καινοτομία, τη μηχανική και τη λειτουργικότητα, την αισθητική και το σχεδιασμό.

Η κατηγορία «Robotics» των «Innovation Awards» εξαίρει αυτόματα και έξυπνα μηχανήματα ικανά να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες ή να αναπαράγουν ανθρώπινες κινήσεις ή αλληλεπιδράσεις. Η κατηγορία «Vehicle Intelligence & Advanced Mobility», από την άλλη επιβραβεύει προϊόντα και υπηρεσίες αυτοκινήτων και άλλων λύσεων μεταφοράς που ενσωματώνουν τεχνολογία στην εμπειρία οδήγησης, βελτιώνοντας την ασφάλεια, την πλοήγηση, βελτιώνοντας την εμπειρία των επιβατών ή υιοθετώντας τη λύση της αυτόνομης οδήγησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία