BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με 8 νεοφυείς επιχειρήσεις στο στόχο για την ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας και την αυτόνομη οδήγηση η John Deere

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η John Deere επιλέγει να δώσει ώθηση στη γεωργία 4.0, έχοντας στο πλάι της νεοφυείς επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε συγκεκριμένες πτυχές του τομέα.

052b86cd-4729-4a89-a25c-7f13728ed405

Βασίλης Σοφός

397
0

«Το Startup Collaborator Program είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εξελιχθούν οι μεγάλες ιδέες σε κάτι μεγαλύτερο», λέει ο Michele Kaiser, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης του John Deere Intelligent Solutions Group, από το οποίο, για το 2023, επιλέχθηκαν οι 8 νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συναπαρτίσουν την ομάδα της κατασκευάστριας για την εξέλιξη στη γεωργία ακριβείας και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Η John Deere συνεχίζει να αναζητά νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες για τους αγρότες, οι οποίοι θα λύσουν μεγάλες προκλήσεις με αποτελεσματικούς τρόπους. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται, όπως λέει, πρόσβαση σε πολλές εξαιρετικές ιδέες, επομένως καλωσορίζει και φέτος αυτές τις εταιρείες στο Startup Collaborator του 2023.



Έτσι, η κατασκευάστρια επέλεξε τις οκτώ ακόλουθες εταιρείες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Startup Collaborator του 2023:

-Η Albedo είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει δορυφόρους χαμηλής πτήσης που θα συλλέγουν ορατές και θερμικές εικόνες σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση.

-Η ANELLO Photonics αναπτύσσει το Silicon Photonics Optical Gyroscope, έναν έξυπνο αισθητήρα οπτικού γυροσκόπιου χαμηλού θορύβου και χαμηλής μετατόπισης για πλοήγηση σε αυτόνομες εφαρμογές.

-Η GrAI Matter Labs εργάζεται πάνω στο Life-Ready AI, μια τεχνητή νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί με τσιπ εμπνευσμένη από τον εγκέφαλο που συμπεριφέρεται όπως οι άνθρωποι. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης συσκευές που βοηθούν τους ανθρώπους να ενεργούν και να αντιδρούν, σε πραγματικό χρόνο.

-Η Impossible Sensing είναι μια αεροδιαστημική εταιρεία που αναπτύσσει και εφαρμόζει διαστημική τεχνολογία στη γεωργική βιομηχανία, με στόχο να βοηθήσει τον κόσμο να γίνει «ουδέτερος» ως προς τον άνθρακα.

-Η IntelliCulture παρέχει λογισμικό διαχείρισης αγροτικού εξοπλισμού για να βοηθήσει στην προώθηση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών μέσω πρακτικών πληροφοριών, βελτιώσεων απόδοσης και μετριασμού του κινδύνου.

-Η Precision AI δημιουργεί γεωργικά drones με τεχνητή νοημοσύνη για εφαρμογές ζιζανιοκτόνων σε επίπεδο φυτών σε μεγάλη κλίμακα.

-Η RodRadar αναπτύσσει την τεχνολογία «Its Live Dig Radar», για να παρέχει σε πραγματικό χρόνο, επιτόπου, αυτόματες ειδοποιήσεις για την αποφυγή ζημιών σε υπόγειες υποδομές κοινής ωφέλειας κατά την εκσκαφή.

-Η Vega είναι μια εταιρεία που υποστηρίζει τη βιώσιμη παραγωγή. Η Vega επηρεάζει ολόκληρη την αγροδιατροφική αλυσίδα μέσω της ιχνηλασιμότητας, της ανάλυσης κινδύνου και της παρακολούθησης περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πρακτικών διακυβέρνησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία