BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ασημένιο μετάλλιο στη νέα σπαρτική Väderstad Proceed από τη LAMMA 2023

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι η Proceed συνεχίζει να τυγχάνει μεγάλης προσοχής και αναγνώρισης», λέει ο Andy Gamble, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Väderstad του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος σχολίασε την αναγνώριση της νέας σπαρτικής στην έκθεση LAMMA 2023.

0ab83b6c8b3be499d52000e4dac69207_XL

Βασίλης Σοφός

270
0

Η σπαρτική Proceed είναι μια καινοτομία της Väderstad που συνεχίζει να κερδίζει βραβεία από ειδικούς στον τομέα. Πιο πρόσφατα, η Proceed αναγνωρίστηκε με ασημένιο μετάλλιο για το Arable Innovation Award στη LAMMA 2023, ενώ το μηχάνημα είχε κερδίσει και το βραβείο Farm Machine το 2022 και το 2023 και κέρδισε βραβεία στην Agrosalon 2022 και στη Sima 2022.



Οι μεμονωμένα τοποθετημένοι τροχοί προ-σποράς της Proceed χρησιμοποιούν υδραυλική καθοδική δύναμη για να διαχειριστούν το χωράφι και να δημιουργήσουν τις ίδιες συνθήκες για κάθε σπόρο. Κάθε μονάδα σειράς κινείται ηλεκτρικά και μπορεί να ελεγχθεί σε iPad χρησιμοποιώντας το σύστημα Väderstad E-Control με υψηλό βαθμό ευαισθησίας. Λειτουργίες εντολών E-control, όπως η απενεργοποίηση σειράς και ο μεταβλητός ρυθμός, η δυναμική ιχνηλασιμότητα, η μενονωμένη βαθμονόμηση και η παρακολούθηση ακριβείας σε πραγματικό χρόνο είναι μερικές από τις λειτουργίες που προσφέρει το μηχάνημα.

Για τα δημητριακά, η Proceed έχει επιλογές απόστασης σειρών 225 ή 250 χιλιοστών (8,8 ή 9,8 ίντσες). Μια γρήγορη αλλαγή των δίσκων σπόρων αποδίδει 450- ή 500 χλστ. (17,7- ή 19,7-ίντσες), αποστάσεις για ζαχαρότευτλα ή ελαιοκράμβη και 750 χλστ. (29,5 in.) για καλαμπόκι, ηλίανθο ή βαμβάκι.



Η ικανότητα του Proceed να φυτεύει όλες τις καλλιέργειες δίνει στους αγρότες αυξημένη ευελιξία και αποτελεσματικότητα κατά τη φύτευση, με τη Väderstad να λέει ότι η υψηλή ακρίβεια σποράς βοηθά επίσης τους παραγωγούς να χρησιμοποιούν λιγότερους σπόρους και να έχουν ομοιόμορφη ανάπτυξη των καλλιεργειών και πληθυσμό φυτών για μια συνολικά ισχυρότερη καλλιέργεια.

Η Väderstad δοκιμάζει επί του παρόντος την Proceed σε πεδία όλης της Ευρώπης, ωστόσο οι αρχικές δοκιμές στο χωράφι έδειξαν ότι η Proceed μείωσε το ποσοστό σποράς του σιταριού στο μισό και διατήρησε την ίδια απόδοση με τις σύγχρονες σπαρτικέε. Η Väderstad διαπίστωσε επίσης ότι μετά από λίγους μήνες, οι καλλιέργειες φαίνεται να είναι ισχυρότερες ακόμη και σε στάδια ανάπτυξης.



Δοκιμές χειμερινού σίτου με ρυθμό σπόρων 150 σπόροι/τετραγωνικό μέτρο έδειξαν αύξηση 102% στη βιομάζα των φυτών, 72% στη βιομάζα των ριζών και 62% περισσότερες βολές ανά φυτό σε σύγκριση με την καλλιέργεια που φυτεύτηκε από μια ανταγωνιστική σύγχρονη σπαρτική.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία